Business & Finance Παρασκευή 25/11/2022, 22:45
BUSINESS & FINANCE

Κομισιόν: Υπό όρους έγκριση της προσφοράς της ALD για την LeasePlan

Κομισιόν: Υπό όρους έγκριση της προσφοράς της ALD για την LeasePlan

Οι αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ ενέκριναν με όρους την προσφορά της γαλλικής εταιρείας χρηματοδοτικής μίσθωσης αυτοκινήτων ALD για την ολλανδική ανταγωνίστρια LeasePlan την Παρασκευή, αφού η μονάδα της Societe Generale συμφώνησε να εκποιήσει ορισμένες επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες για τον ανταγωνισμό.

Η ALD ανακοίνωσε τον Ιανουάριο τη συμφωνία ύψους 4,9 δισ. ευρώ, η οποία θα της δώσει την κυριότητα του μεγαλύτερου στόλου ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι η ALD συμφώνησε να πωλήσει τις επιχειρήσεις λειτουργικής μίσθωσης στην Ιρλανδία, τη Νορβηγία και την Πορτογαλία και τις επιχειρήσεις της LeasePlan στην Τσεχική Δημοκρατία, τη Φινλανδία και το Λουξεμβούργο για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες για τον ανταγωνισμό.

Θα παράσχει επίσης πρόσβαση σε τεχνολογικές υπηρεσίες και στην πλατφόρμα πωλήσεων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της για έως και 2 χρόνια.

«Οι δεσμεύσεις αυτές αίρουν τις επικαλύψεις που υφίστανται μεταξύ των δραστηριοτήτων της ALD και της LeasePlan στις εθνικές αγορές λειτουργικής μίσθωσης, όπου η Επιτροπή είχε εντοπίσει ανησυχίες για τον ανταγωνισμό», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αρμόδια για τον ανταγωνισμό αρχή της ΕΕ.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News