Business & Finance Τετάρτη 23/11/2022, 21:34
BUSINESS & FINANCE

Πιέσεις στον Elon Musk για καλύτερη προστασία των δεδομένων των χρηστών του Twitter

Πιέσεις στον Elon Musk για καλύτερη προστασία των δεδομένων των χρηστών του Twitter

Ο κορυφαίος Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τσακ Γκράσλεϊ προέτρεψε τον Έλον Μασκ, ο οποίος εξαγόρασε πρόσφατα το Twitter, να προβεί σε αξιολόγηση των απειλώνγια την καλύτερη προστασία των δεδομένων των χρηστών των ΗΠΑ, σε συνέχεια των ανησυχιών που διατυπώθηκαν από καταγγελίες.

Ο χάκερ Peiter «Mudge» Zatko, ένας whistleblower που υπηρέτησε ως επικεφαλής ασφαλείας του Twitter μέχρι την απόλυσή του τον Ιανουάριο, κατέθεσε τον Σεπτέμβριο ότι ορισμένοι υπάλληλοι του Twitter ανησυχούσαν ότι η κινεζική κυβέρνηση θα μπορούσε να συλλέξει δεδομένα για τους χρήστες της εταιρείας.

Σε επιστολή του που απέστειλε προς τον Musk την Τρίτη και δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, ο Grassley ζήτησε από το Twitter να προβεί σε αξιολόγηση των απειλών «της τρέχουσας κατάστασης ασφαλείας και των συστημάτων του Twitter για την καλύτερη προστασία των δεδομένων και της ιδιωτικής ζωής των χρηστών». Ζήτησε επίσης να ενημερωθεί το προσωπικό της επιτροπής για τα ευρήματα.

«Το Twitter συλλέγει τεράστιες ποσότητες δεδομένων για τους Αμερικανούς πολίτες. Οι Αμερικανοί έχουν έννομο συμφέρον να διασφαλίσουν ότι τα προσωπικά τους δεδομένα είναι ασφαλή και ότι στις εταιρείες που έχουν εμπιστευτεί τα προσωπικά τους δεδομένα δεν έχουν διεισδύσει ξένοι πράκτορες», έγραψε ο Γκράσλεϊ.

Το Twitter δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Ο Ζάτκο κατέθεσε ότι ένας ξένος πράκτορας θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κακόβουλο λογισμικό για να κλέψει προσωπικές πληροφορίες χρηστών του Twitter και να τις χρησιμοποιήσει για να αποκτήσει πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα στο τηλέφωνο του ατόμου, μεταξύ άλλων κινδύνων.

Στην επιστολή επαναλαμβάνονται ορισμένες ανησυχίες που διατυπώθηκαν σε προηγούμενη επιστολή που είχαν στείλει ο Γκράσλεϊ και ο Δημοκρατικός Ντικ Ντέρμπιν τον Σεπτέμβριο στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο Παράγκ Αγκραουάλ, ο οποίος ηγήθηκε της εταιρείας μέχρι τον Οκτώβριο, όταν την ανέλαβε ο Μασκ.

Σύμφωνα με τον Γκράσλεϊ, ο Αγκραουάλ δεν απάντησε στην επιστολή, επικαλούμενος δικαστική διαμάχη με τον Musk.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News