Business & Finance Παρασκευή 18/11/2022, 19:58
ΒUSINESS & FINANCE

Bεστάγκερ: Το χάος του Twitter στρέφει τους χρήστες σε εναλλακτικές λύσεις

Bεστάγκερ: Το χάος του Twitter στρέφει τους χρήστες σε εναλλακτικές λύσεις

Η επικεφαλής της αντιμονοπωλιακής πολιτικής της Ε.Ε., Μαργκρέτε Βεστάγκερ, δήλωσε σήμερα ότι η ταραχώδης εξαγορά του Twitter προσφέρει μια ευκαιρία για το κοινό να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, επαινώντας ωστόσο την επιβεβαίωση του μπλε-τικ ως πιστοποίησης της αξιοπιστία των μέσων ενημέρωσης.

Η Επίτροπος της Ε.Ε. για τον Ανταγωνισμό ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το Twitter ως εργαλείο επικοινωνίας, ενώ ξεχώρισε το Mastodon – μια αποκεντρωμένη, ανοιχτή εναλλακτική πλατφόρμα από τη Γερμανία – ως μία ακόμη δημοφιλή επιλογή.

Η εξαγορά της πλατφόρμας από τον Έλον Μασκ στις αρχές του μηνός και οι μαζικές αλλαγές που έχουν έκτοτε ανακοινωθεί μαζί με την προειδοποίησή του ότι μπορεί και να πτωχεύσει έχουν πυροδοτήσει πλήθος φημολογιών ως προς το μέλλον της πλατφόρμας. 

«Βρίσκω ιδιαίτερα ενδιαφέρον το γεγονός ό»τι όλα αυτά τα γεγονότα γύρω από το Twitter έχουν προβληματίσει πολύ κόσμο ο οποίος πλέον ψάχνει να βρει άλλες υπηρεσίες τις οποίες θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει», δήλωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Μαδρίτη μετά τη συνάντηση που είχε με την υπουργό Οικονομικών Νάντια Καλβίνο. 

«Πολλοί είναι αυτοί που μιλούν για το Mastodon, που είναι γερμανική. Πιστεύω ότι έχει πολλά από τα χαρακτηριστικά που έχουν συνηθίσει να χρησιμοποιούν οι χρήστες στο Twitter», προσέθεσε. Και η Καλβίνο ανέφερε ότι η ισπανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το Twitter ως μέσο επικοινωνίας της, όμως εάν η ασφάλεια και η γνησιότητα δεν μπορεί να εξασφαλιστεί, τότε θα στραφεί σε άλλη πλατφόρμα. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε το Twitter; Ο Elon Musk έκλεισε τα γραφεία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News