Business & Finance Τετάρτη 30/12/2020, 14:28
BUSINESS & FINANCE

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Άνοιγμα του λιανεμπορίου αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά, με ραντεβού

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Άνοιγμα του λιανεμπορίου αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά, με ραντεβού

Την πρόταση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για άνοιγμα του λιανεμπορίου αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά με ραντεβού που θα μπορεί να κλείνει ο καταναλωτής για να επισκεφθεί κάποιο κατάστημα επαναφέρει ο πρόεδρος του ΕΕΑ Γ. Χατζηθεοδοσίου.

Όπως σημειώνει ο κ. Χατζηθεοδοσίου, η μέθοδος του ‘click away’ δεν λειτούργησε για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα να χαθεί για αυτές ο χριστουγεννιάτικος τζίρος. «Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε αυτό το ‘ημίμετρο’, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών είχε καταθέσει πρόταση για άνοιγμα του λιανεμπορίου μέσω προκαθορισμένων επισκέψεων των καταναλωτών στα καταστήματα. Έτσι και θα αποφεύγαμε φαινόμενα συνωστισμού και συγχρωτισμού αλλά και θα λειτουργούσαν οι επιχειρήσεις. Δεν εισακουστήκαμε τότε και βλέπουμε τώρα τα αποτελέσματα, με πάρα πολλές επιχειρήσεις να έχουν μηδενικούς τζίρους καθώς δεν μπορούν να υποστηρίξουν την ‘παράδοση εκτός’» αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΕΑ.

Επισημαίνει παράλληλα πως «η κυβέρνηση οφείλει να μιλήσει με καθαρές κουβέντες» και προσθέτει πως «από την στιγμή που δεν μπορεί να στηρίξει οικονομικά τον εμπορικό κόσμο, θα πρέπει να του δώσει το δικαίωμα να εργαστεί, πάντα βέβαια με κανόνες και απόλυτο σεβασμό στα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Σε διαφορετική περίπτωση, όπως σημειώνει, «αναλαμβάνει την ευθύνη για την οικονομική καταστροφή αυτών των επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους και για την εξαφάνιση τους από τον επαγγελματικό χάρτη».

«Ζητάμε το αυτονόητο και η κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να ακούσει τις επιχειρήσεις, τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους που απασχολούνται στο λιανεμπόριο και να δώσει λύση. Δεν υπάρχουν ούτε οι αντοχές ούτε η υπομονή για άλλο χάσιμο χρόνου» καταλήγει.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News