Business & Finance Τετάρτη 16/11/2022, 22:29
ΒUSINESS & FINANCE

Έλον Μασκ: Σε αναζήτηση νέου διευθυντή για το Twitter

Έλον Μασκ: Σε αναζήτηση νέου διευθυντή για το Twitter

Προς αναζήτηση ενός προσώπου που θα αναλάβει τη διαχείριση του Twitter βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Έλον Μασκ, ο οποίος δήλωσε ότι σκοπεύει να μειώσει τον χρόνο απασχόλησής του στο Twitter, αφού ολοκληρώσει την οργανωτική αναδιάρθρωση, αυτή την εβδομάδα όπως ελπίζει.

«Απαιτείται μια αρχική έκρηξη δραστηριότητας, μετά την εξαγορά, ώσπου να αναδιοργανωθεί η εταιρεία. Τότε ελπίζω να μειώσω τον χρόνο μου στο Twitter», είπε χαρακτηριστικά. 

Ο μεγιστάνας επισήμανε τα παραπάνω στο πλαίσιο κατάθεσής του σε δικαστήριο του Ντέλαγουερ προκειμένου να υπερασπιστεί το πακέτο αποδοχών του, ύψους 56 δισ. δολαρίων, ως διευθύνοντος συμβούλου μερικής απαοσχόλησης στην Tesla. 

Η εμφάνιση του Μασκ στο δικαστήριο λαμβάνει χώρα σε μία ιδιαίτερα ταραχώρη περίοδο για τον δισεκατομμυριούχο, καθώς προσπαθεί να βάλει τη σφραγίδα του στο Twitter. Ο ίδιος έχει απολύσει το 50% του εργατικού δυναμικού της πλατφόρμας και έχει επιχειρήσει να προωθήσει διάφορες αλλαγές. 

Να σημειωθεί ότι οι επενδυτές της Tesla ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για τον χρόνο που αφιερώνει ο Μασκ στο Twitter. 

Ο μέτοχος Richard Tornetta ισχυρίζεται στην αγωγή του ότι το διοικητικό συμβούλιο της Tesla απέτυχε να ασκήσει ανεξάρτητη πολιτική και καθοδηγήθηκε, όταν το 2018 ο Μασκ κατάρτισε νέο πακέτο αμοιβών για τη θέση διευθύνοντος συμβούλου, που κατέχει ο ίδιος. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αμοιβή διευθύνοντος συμβούλου μερικής απασχόλησης, τονίζει.

Τη στιγμή της συμφωνίας, ο Μασκ περνούσε το 54% του χρόνου του στην Tesla, το 36% στην εταιρεία αεροδιαστημικής τεχνολογίας SρaceX και το 10% στις εταιρείες Open AI, Boring και Neuralink.

Όπως υποστήριξε ο ίδιος, οι ερωτήσεις σχετικά με τη διάσπαση μεταξύ των εταιρειών ήταν «ανόητες», καθώς επικεντρώνεται σε «σύνολο ενεργειών που είναι καλές για την ανθρωπότητα», είτε πρόκειται για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων είτε για τη δημιουργία αποικίας στον Άρη.

Οι δύο πρώτες εβδομάδες του δισεκατομμυριούχου ως ιδιοκτήτη του Twitter χαρακτηρίστηκαν από ραγδαίες αλλαγές και χάος. Απέλυσε αμέσως τον προηγούμενο διευθύνοντα σύμβουλο και άλλα ανώτερα στελέχη, καθώς και το μισό προσωπικό.

 

Πηγή: Reuters

 

Διαβάστε επίσης:

Το τελεσίγραφο του Elon Musk: Σκοτωθείτε στη δουλειά, αλλιώς απολύεστε

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News