Business & Finance Τρίτη 15/11/2022, 22:43
ΒUSINESS & FINANCE

Estee Lauder: Ένα βήμα πριν από την εξαγορά της Tom Ford

Estee Lauder: Ένα βήμα πριν από την εξαγορά της Tom Ford

Ένα βήμα πριν από την εξαγορά της Tom Ford βρίσκεται η Estee Lauder στην τιμή των 2,8 δισ.δολαρίων, συμπεριλαμβανομένου του χρέους της, υποσκελίζοντας τελικά μία σειρά από άλλους «μνηστήρες» που είχαν δείξει ενδιαφέρον για την απόκτηση του brand, σύμφωνα με πηγές.

Η Tom Ford ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την Estee Lauder, η οποία πωλεί γνωστές μάρκες καλλυντικών, όπως MAC, Clinique και Aveda, με τη συμφωνία να αναμένεται να ανακοινωθεί πολύ σύντομα.

Μία συμφωνία ανάμεσα στα δύο brands καταδεικνύει τη δυναμική της αγοράς πολυτελών ειδών και καλλυντικών που εξακολουθεί να είναι ανθεκτική απέναντι στο σημερινό περιβάλλον του υψηλού πληθωρισμούη και των διαταραχών στην αλυσίδα τροφοδοσίας. Για την Estee Lauder, με έδρα τη Νέα Υόρκη, η εξαγορά της Tom Ford θα είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της και η τελευταία σε μία σειρά συμφωνιών, συμπεριλαμβανομένης της απόκτησης του ελέγχου του καναδικού ομίλου στον χώρο της ομορφιάς Deciem στην τιμή του 1 δισ.δολαρίου το 2021.

Η Goldman Sachs είχε προσληφθεί από την Estee Lauder στις αρχές του έτους προκειμένου να διερευνήσει τη δυναμική μίας εξαγοράς, ενώ ενδιαφέρον για την Tom Ford είχε επιδείξει και ο ιδιοκτήτης της Gucci, Kering. Ωστόσο, ήδη η Estee Lauder είχε μία μακροχρόνια συμφωνία αδειοδότησης των προϊόντων ομορφιάς και αρωμάτων του οίκου Tom Ford , κάτι που θα περιέπλεκε τη συμφωνία με τη Kering. 

Στο πλαίσιο της συμφωνίας με την Tom Ford, η Estee Lauder θα έπρεπε να αγοράσει και το τμήμα ένδυσης, έναν χώρο στον οποίο ο Τομ Φόρντ δεν έχει και μεγάλη εμπειρία. Πάντως, η σειρά προϊόντων ομορφιάς της Tom Ford έχει παρουσιάσει εξαιρετικά καλές επιδόσεις στην Κίνα, μία αγορά που παρουσιάζει μεγάλη ανάπτυξη και για τους δύο ομίλους στον χώρο πολυτελών ειδών.  

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από FT

Διαβάστε επίσης:

Estee Lauder: Σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Tom Ford

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News