Business & Finance Δευτέρα 14/11/2022, 13:00
BUSINESS & FINANCE

Uber: Άλμα 180% στις διαδρομές στην τουριστική περίοδο

Uber: Άλμα 180% στις διαδρομές στην τουριστική περίοδο

Αλματώδη αύξηση στις διαδρομές και στον αριθμό των τουριστών κατέγραψε η Uber από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο φέτος σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, επιβεβαιώνοντας και τις εξαιρετικές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού το καλοκαίρι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που αφορούν στους μήνες Μάιο – Οκτώβριο 2022 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019 καταγράφηκε:

  • αύξηση των διαδρομών τουριστών συνολικά κατά 180%
  • αύξηση των διαδρομών από και προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» της Αθήνας κατά 205%
  • αύξηση τουριστών που έκαναν χρήση της εφαρμογής από τις ΗΠΑ κατά 280%, από το Ηνωμένο Βασίλειο κατά 270% και από την Γαλλία κατά 320%
  • αύξηση των διαδρομών τουριστών εντός των ορίων της πόλης της Αθήνας κατά 250%

Πού πήγαν οι τουρίστες;

Σύμφωνα μάλιστα με την Uber, οι τουρίστες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού επέδειξαν ιδιαίτερη προτίμηση σε αντισυμβατικούς προορισμούς. Ο Λαιμός της Βουλιαγμένης, το Καβούρι και η Βάρκιζα βρέθηκαν στις τρεις πρώτες επιλογές των επισκεπτών της χώρας που χρησιμοποίησαν την εφαρμογή της Uber για να επισκεφθούν τις παραλίες της Αττικής. Η μεγαλύτερη διαδρομή που πραγματοποιήθηκε είχε μήκος 613 χιλιομέτρων και αφορούσε ταξίδι από την Θεσσαλονίκη έως την Χαλκιδική, την Πάργα και στη συνέχεια επιστροφή στην Θεσσαλονίκη.

Επίσης, βασισμένη στις προτιμήσεις των επιβατών της, η Uber έχει συντάξει έναν κατάλογο με τους πιο δημοφιλείς «αντιδημοφιλείς» προορισμούς, που μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για μελλοντικές περιπετειώδεις αποδράσεις.   

Η «Αψίδα του Γαλερίου» στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε στην κορυφή των προτιμήσεων των χρηστών της Uber, ακολουθούμενη από το «Νεκροταφείο Τρένων» στην Νέα Ιωνία Θεσσαλονίκης, το «Θέατρο της Επιδαύρου» στην Παλαιά Επίδαυρο, το «Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού» στην Σπάρτη και τον «Βοτανικός Κήπος Ιουλίας και Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους» στο Χαϊδάρι.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Το Beat γίνεται Free Now: Τι αλλάζει στην εφαρμογή κλήσης ταξί

«Κλείνει» η Beat – Επηρεάζονται 170 εργαζόμενοι στην Αθήνα

Uber: Πώς σχεδιάζει να υπενθυμίζει στους πελάτες να φορούν ζώνη ασφαλείας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS