Business & Finance Τετάρτη 30/12/2020, 10:19
BUSINESS & FINANCE

Entersoft: Τι προσδοκά με την εξαγορά της Optimum A.E.

Entersoft: Τι προσδοκά με την εξαγορά της Optimum A.E.

Υπεγράφη η εξαγορά του 100% των μετοχών της εταιρείας Optimum A.E. από την Entersoft A.E. σε υλοποίηση της σχετικής έγκρισης του δ.σ. της εταιρείας της 28/12/2020. Το συνολικό συμφωνηθέν τίμημα ανέρχεται στο ποσό των 5,1 εκατ. ευρώ και θα καταβληθεί ως εξής: 50% με την υπογραφή της συμφωνίας, 25% σε 12 μήνες και 25% σε 18 μήνες. Η εξαγορά θα χρηματοδοτηθεί εν μέρει από τα αντληθέντα κεφάλαια από την εισαγωγή της Entersoft στην Κύρια Αγορά του Χ.Α. και εν μέρει από τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας.

Σύμφωνα με τον ισολογισμό του 2019, η Optimum είχε έσοδα 2,36 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 0,44 εκατ. ευρώ. Τα έσοδά της κινούνται αυξητικά για το 2020, ενώ τη στιγμή της εξαγοράς η εταιρεία έχει μηδενικό δανεισμό και το θετικό καθαρό ταμείο της υπερβαίνει το 0,7 εκατ. ευρώ. Ο αριθμός του απασχολούμενου προσωπικού στις 29/12/2020 ήταν 23 άτομα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Entersoft A.E. η εξαγορά, δεν θα έχει σημαντική επίδραση στα μεγέθη του ομίλου για το 2020, επειδή διενεργείται στο τέλος της οικονομικής χρήσης, αλλά εκτιμάται ότι θα ενισχύσει τα μεγέθη του στη νέα χρονιά.

Η Optimum δραστηριοποιείται στο χώρο των εφαρμογών εξειδικευμένου λογισμικού για την εφοδιαστική αλυσίδα και τα logistics για περισσότερα από είκοσι πέντε έτη. Η εταιρεία έχει αναπτύξει το λογισμικό Διαχείρισης Αποθήκης Aberon WMS, εργαλεία αυτοματισμού (Pick by Light, Pick Cart, Voice Picking, Data Collector, κ.ά.), καθώς και συστήματα πρόβλεψης πωλήσεων και αναπλήρωσης αποθεμάτων (Forecasting and Stock Replenishment).

Με την εξαγορά, η Entersoft «ενισχύει δυναμικά το πορτφόλιο των λύσεών της για την εφοδιαστική αλυσίδα και αποκτά ηγετική θέση σε μία στρατηγική για τον όμιλο αγορά, με συνεχή ανάπτυξη». Επικεφαλής της νέας, κοινής πλέον, δραστηριότητας του ομίλου Entersoft για την Εφοδιαστική Αλυσίδα (Supply ChainManagement) θα τεθεί ο Απόστολος Θεοδωρόπουλος, που μέχρι σήμερα ήταν διευθύνων σύμβουλος της Optimum.

Στο πελατολόγιο της Optimum περιλαμβάνονται μεγάλες επιχειρήσεις, καθώς και δεκάδες μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις από το λιανικό και χονδρικό εμπόριο, τη βιομηχανία και την αγορά των Third-Party Logistics (3PL). Επιπλέον η εταιρεία έχει δραστηριότητα σε άλλες περιοχές της Ευρώπης, καθώς και στον Καναδά μέσω θυγατρικής, ενώ συμμετέχει σε εξαιρετικής σημασίας ελληνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα για την υιοθέτηση και εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών Artificial Intelligence (AI) και Machine Learning, Internet of Things (IoT) και Blockchain στην Εφοδιαστική Αλυσίδα. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News