Business & Finance Πέμπτη 10/11/2022, 10:26
BUSINESS & FINANCE

Alpha Bank: Πόλος επαναπατρισμού των Ελλήνων του εξωτερικού

Alpha Bank: Πόλος επαναπατρισμού των Ελλήνων του εξωτερικού

Ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιείται την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου στο Λονδίνο από την Alpha Bank σε συνεργασία με τη Hellenic Bankers Association – UK, με τίτλο «Future Ithacans» και θέμα την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και τις προοπτικές του εγχώριου τραπεζικού τομέα. Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί η τράπεζα τα τρία τελευταία χρόνια για τον επαναπατρισμό ταλαντούχων Ελλήνων επαγγελματιών από το εξωτερικό.

Θα συζητηθούν η δυναμική του ελληνικού τραπεζικού κλάδου, μετά την υπερδεκαετή κρίση και οι ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης που προσφέρει η Alpha Bank. Το «παρών» θα δώσουν μέλη της
Εκτελεστικής Επιτροπής της Alpha Bank με επικεφαλής τον CEO του Ομίλου Βασίλη Ψάλτη, καθώς και στελέχη που εργάζονται αυτή τη στιγμή στην Τράπεζα ύστερα από τον επαναπατρισμό τους από χώρες του εξωτερικού.

Περισσότεροι από 50 Έλληνες έχουν επιστρέψει στην Ελλάδα για να εργαστούν στην Alpha Bank

Από το 2019, η Alpha Bank έχει προσελκύσει και επαναπατρίσει καταξιωμένους Έλληνες επαγγελματίες που εργάζονταν σε κορυφαίους ομίλους του εξωτερικού στον τραπεζικό κλάδο, καθώς και στους κλάδους των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, των τηλεπικοινωνιών και των συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Στο εσωτερικό του Ομίλου έχει συγκροτηθεί η ομάδα των «Alpha Ithacans», μία κοινότητα εξειδικευμένων επαγγελματιών οι οποίοι επέστρεψαν στην Ελλάδα και διαμορφώνουν το μέλλον του τραπεζικού Ομίλου. Οι Ithacans μοιράζονται γνώσεις και εμπειρίες από την εργασία τους στο εξωτερικό, επιταχύνουν την αλλαγή, συμβάλλουν στον μετασχηματισμό του Ομίλου, ενώ αναδεικνύουν της Alpha Bank ως έναν σημαντικό εργοδότη για τους Έλληνες του εξωτερικού.

Η κοινότητα αυτή ενισχύεται διαρκώς, καθώς όλο και περισσότεροι επαγγελματίες αποφασίζουν να
επιστρέψουν στην Ελλάδα και να ενταχθούν στην Alpha Bank, από χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, η Ελβετία, το Λουξεμβούργο, η Γερμανία και οι ΗΠΑ.

«Θέλουμε να προσφέρουμε στους Έλληνες της διασποράς μία πραγματικά ανταγωνιστική πρόταση για να
επιστρέψουν και να πρωταγωνιστήσουν στην προσπάθεια ανάπτυξης της πατρίδας μας. Επιδίωξή μας είναι η Alpha Bank να αποτελέσει πόλος έλξης των καλύτερων στην Ελλάδα και δίοδος επιστροφής στην χώρα των νέων και ικανών επαγγελματιών που η κρίση έσπρωξε στο εξωτερικό», είχε αναφέρει ο κ. Ψάλτης σε παλαιότερη τοποθέτησή του.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News