Business & Finance Πέμπτη 3/11/2022, 19:15
BUSINESS & FINANCE

Κομισιόν: Μέτρα 1 δισ. ευρώ για την ενεργειακή στήριξη των Δυτικών Βαλκανίων

Κομισιόν: Μέτρα 1 δισ. ευρώ για την ενεργειακή στήριξη των Δυτικών Βαλκανίων

Δέσμη μέτρων για τη στήριξη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων ύψους 1 δισ. ευρώ ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη διάρκεια της συνόδου κορυφής στο Βερολίνο.

Συγκεκριμένα, όπως είχε ήδη αναγγείλει και κατά την επίσκεψή της στην περιοχή την προηγούμενη εβδομάδα, η Πρόεδρος της ΕΕ κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε μια σημαντική δέσμη μέτρων ενεργειακής στήριξης, σε επιχορηγήσεις από την ΕΕ, με την οποία τα Δυτικά Βαλκάνια θα βοηθηθούν για την αντιμετώπιση των άμεσων συνεπειών της ενεργειακής κρίσης και την οικοδόμηση βραχυπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης ανθεκτικότητας.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε σχετικά: «Η ΕΕ συνεχίζει να στηρίζει τα Δυτικά Βαλκάνια, τόσο στους καλούς όσο και στους δύσκολους καιρούς. Στη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, κινητοποιήσαμε μια άνευ προηγουμένου δέσμη μέτρων ύψους 3,3 δισ. ευρώ για την περιοχή, ενώ σήμερα καταρτίζουμε μια δέσμη μέτρων ενεργειακής στήριξης ύψους 1 δισ. ευρώ για την προστασία των πλέον ευάλωτων ομάδων και για την προώθηση των τόσο αναγκαίων επενδύσεων στην ενεργειακή διαφοροποίηση. Επενδύουμε στον οικονομικό ιστό της περιοχής για να δώσουμε ώθηση στη μετάβαση σε καθαρές μορφές ενέργειας και να βγούμε από τη σημερινή κρίση πιο πράσινοι, πιο δυνατοί και πιο βιώσιμοι.»

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Η Ελλάδα πρωταγωνίστρια στην ενεργειακή ασφάλεια των Βαλκανίων και της ΝΑ Ευρώπης

Ταμείο Ανάκαμψης: 41 δανειακές συμβάσεις για επενδύσεις 1,8 δισ. ευρώ

Ενέργεια: Πώς η Ελλάδα θα συνδέσει την Ευρώπη με Μέση Ανατολή και Αφρική

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News