Business & Finance Τετάρτη 2/11/2022, 21:45
BUSINESS & FINANCE

Ψήφος εμπιστοσύνης στον Musk από την Cathie Wood – Θα μετατρέψει το Twitter σε σούπερ εφαρμογή

Η ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Ark Invest Cathie Wood δήλωσε την Τετάρτη ότι ο Elon Musk θα μπορούσε να μετατρέψει το Twitter σε μια «σούπερ εφαρμογή» τώρα που αγόρασε την εταιρεία.

Ψήφος εμπιστοσύνης στον Musk από την Cathie Wood – Θα μετατρέψει το Twitter σε σούπερ εφαρμογή

Η ιδρύτρια της Ark Invest Cathie Wood πιστεύει στο όραμα του Elon Musk για το Twitter. «Σκέφτεται μια σούπερ εφαρμογή όπως το WeChat Pay», δήλωσε η Wood στο τεχνολογικό συνέδριο Web Summit στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας την Τετάρτη.

Η Wood αναφερόταν στην υπηρεσία ψηφιακών πληρωμών της κινεζικής εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων WeChat που χρησιμοποιείται συχνά στην Κίνα για πράγματα, όπως η άμεση ανταλλαγή μηνυμάτων, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι πληρωμές.

Το WeChat έχει αναδειχθεί ως το αρχέτυπο ενός φαινομένου γνωστού ως «σούπερ εφαρμογές». Αυτές οι εφαρμογές λειτουργούν ως πλατφόρμες «όλα σε ένα» που εξυπηρετούν μια σειρά από ανάγκες των χρηστών που εκτείνονται από την άμεση ανταλλαγή μηνυμάτων, τις τραπεζικές συναλλαγές και τα ταξίδια.

O CEO της Tesla έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί ότι σχεδιάζει να κάνει το Twitter μια σούπερ εφαρμογή. Τον περασμένο μήνα, έγραψε στο Twitter ότι η αγορά του εταιρείας ήταν ένα «επιταχυντικό μέσο για τη δημιουργία του X, της εφαρμογής για τα πάντα».

«Θυμηθείτε (ο Musk) ξεκίνησε στον κλάδο των πληρωμών… πούλησε την εταιρεία του στην PayPal», δήλωσε ο Wood. «Αυτός και ο (συνιδρυτής του Twitter) Jack Dorsey δουλεύοντας μαζί, νομίζω ότι θα μπορούσαν να το μετατρέψουν σε μια σούπερ εφαρμογή».

Το Twitter θα μπορούσε στο μέλλον να μοιάζει περισσότερο με ένα ψηφιακό πορτοφόλι, δήλωσε η Wood: «Έτσι ώστε να κάνετε όλες τις τραπεζικές σας συναλλαγές εκεί, ίσως υπάρχει κάτι που κάνουν με το Cash App», την εφαρμογή online πληρωμών που αναπτύχθηκε από την fintech εταιρεία Square του Dorsey.

«Κάνεις εκεί όλα σου τα ψώνια, παίρνεις εκεί τα δάνειά σου -είναι το τραπεζικό σου υποκατάστημα – τσέπης», πρόσθεσε. «Νομίζω ότι μπορούν να το πετύχουν αυτό».

Η Wood δήλωσε ότι η Ark έχει επενδύσει στο Twitter στο πλαίσιο της συμφωνίας 44 δισ. δολ. του Musk για την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας.

«(Ο Musk) πιστεύει πραγματικά στην κάθετη ολοκλήρωση», είπε, προσθέτοντας ότι το Twitter «θα ήταν μια θαυμάσια κάθετη ολοκλήρωση».

«Έχει ήδη σχεδιάσει και κατασκευάσει την απόλυτη κινητή συσκευή, το διαδίκτυο σε ρόδες – το επονομαζόμενο Tesla cars», πρόσθεσε.

Παρόλα αυτά, η εξαγορά της εταιρείας από τον Musk υπόκειται σε έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές και τους ακτιβιστές των πολιτικών δικαιωμάτων, οι οποίοι φοβούνται ότι μπορεί να επιτρέψει τη διάδοση επιβλαβούς περιεχομένου.

Αντιμετωπίζοντας αυτές τις ανησυχίες, η Wood δήλωσε ότι το «σκοτάδι» του Twitter έγκειται στην αδιαφάνεια γύρω από τις αποφάσεις για τη συγκράτηση του περιεχομένου. «Δεν βλέπαμε τους αλγορίθμους και πώς λειτουργούσαν», είπε.

Πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι ο Musk θα μπορούσε να μετατρέψει το Twitter σε λογισμικό ανοιχτού κώδικα, όπου ο κώδικας θα μπορεί να αναθεωρείται, να τροποποιείται και να μοιράζεται από το κοινό.

moneyreview.gr με πληροφορίες από cnbc

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News