Business & Finance Τρίτη 29/12/2020, 20:09
ΚΙΝΑ

Η Ant ενδίδει στις πιέσεις των κινεζικών αρχών

Η Ant ενδίδει στις πιέσεις των κινεζικών αρχών

Η Ant Group φαίνεται να ενδίδει τελικά στις πιέσεις των ρυθμιστικών αρχών της Κίνας και εξετάζει να μεταφέρει το μεγαλύτερο μέρος των online χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της, συμπεριλαμβανομένων και αυτών στην καταναλωτική πίστη, σε εταιρεία συμμετοχών που υπόκειται στο ρυθμιστικό πλαίσιο των παραδοσιακών χρηματοοικονομικών εταιρειών, όπως ανέφεραν πηγές. 

Οι ρυθμιστικές αρχές, κυρίως η κεντρική τράπεζα της Κίνας, ζητούν από την Ant να διαχωρίσει από τις υπόλοιπες δραστηριότητές της το τμήμα διαχείρισης πλούτου και διανομής ασφαλειών καθώς και την online τράπεζα MYbank, στην οποία κατέχει μειοψηφικό μερίδιο, μεταφέροντάς τες σε εταιρεία συμμετοχών, όπως είπε μία από τις πηγές. Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν η εταιρεία πληρωμών της Ant, η Alipay, η οποία συστήθηκε το 2004 και αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη πηγή εσόδων της μετά την καταναλωτική πίστη, θα προσαρτηθεί και αυτή στην εταιρεία συμμετοχών. Η Ant δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής κανένα σχόλιο. 

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε ότι η Ant επεξεργάζεται σχέδιο για σύσταση εταιρείας συμμετοχών, καθώς η εταιρεία θέλει να διασφαλίσει ότι οι χρηματοοικονομικές δραστηριότητές της θα υπάγονται στην εποπτεία των ρυθμιστικών αρχών. 

Οι προτεινόμενες αλλαγές στον κινεζικό κολοσσό του fintech, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων χρηματιστηριακές και ασφαλιστικές εταιρείες, δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί και μπορεί να επανεξεταστούν, δήλωσε μία από τις πηγές. 

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News