Business & Finance Τετάρτη 26/10/2022, 08:54
BUSINESS & FINANCE

Η ώρα της… πλατφόρμας: Aνοίγουν Mycar και MyΘερμανση

Η ώρα της… πλατφόρμας: Aνοίγουν Mycar και MyΘερμανση

Συγκεντρώνονται οι υπογραφές των εμπλεκόμενων υπουργών στην απόφαση για το φετινό επίδομα θέρμανσης ώστε να ανοίξει η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα ενώ θέμα ημερών είναι πλέον και το «ανέβασμα» των ειδοποιητηρίων για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας στο Mycar.

Στόχος, όλα να γίνουν όσο το δυνατόν νωρίτερα: οι ενδιαφερόμενοι για το πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό να πάρουν το επίδομα μέσα στον Δεκέμβριο (είτε μέσω προκαταβολής στις αρχές Δεκεμβρίου είτε μέσω της εκκαθάρισης της 1ης δόσης στο τέλος του μήνα) ενώ και ο κύριος όγκος των τελών κυκλοφορίας να πληρωθεί μέχρι 31/12 και να μην χρειαστεί να φτάσουμε στον Φεβρουάριο του 2023 για να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας του 2023 όπως συνέβη και με τα τέλη κυκλοφορίας του 2022.

Αλλαγές στο ύψος των τελών κυκλοφορίας ή στη διαδικασία καταβολής δεν αναμένονται. Ουσιαστικά, μέσω της πλατφόρμας Mycar οι οδηγοί θα βρίσκουν τα ειδοποιητήρια και θα καταβάλλουν τα τέλη κυκλοφορίας ενώ ηλεκτρονικά θα γίνει και φέτος η διαδικασία για την θέση των αυτοκινήτων σε ακινησία. Καταληκτική ημερομηνία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας θα είναι η 30η Δεκεμβρίου καθώς η 31η Δεκεμβρίου πέφτει Σάββατο. Είθισται οι συζητήσεις για τις παρατάσεις να ξεκινούν με το άνοιγμα της πλατφόρμας αλλά φέτος ο στόχος είναι η παράταση (εφόσον χρειαστεί) να μην ξεπεράσει τις 1-2 εβδομάδες ελλείψει… πανδημίας.

Όσον αφορά στο επίδομα θέρμανσης, η δημοσίευση της απόφασης αναμένεται από μέρα σε μέρα -το κείμενο είναι έτοιμο και βρίσκεται στη διαδικασία συλλογής υπογραφών- ώστε η πλατφόρμα να ανοίξει πριν τις 15 Νοεμβρίου. Με τη διαδικασία της προκαταβολής, θα εισπράξουν το επίδομα στις 10 Δεκεμβρίου όσοι ήταν και πέρυσι δικαιούχοι του επιδόματος αρκεί να κάνουν εγκαίρως την σχετική αίτηση. Λόγω της αύξησης του ποσού κατά τουλάχιστον 15% σε σχέση με πέρυσι αλλά και την διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων για τους περυσινούς δικαιούχους -θα υπάρχει διαφοροποίηση εισοδηματικών κριτηρίων ανάλογα με το αν κάποιος είναι παλαιός δικαιούχος ή όχι- το ενδιαφέρον φέτος αναμένεται πολύ μεγάλο, πόσο μάλλον όταν η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κινείται φέτος στα 1,35 ευρώ. 

Διαβάστε επίσης: 

Την επόμενη εβδομάδα η ΚΥΑ για το επίδομα θέρμανσης – Ποια τα κριτήρια

Επίδομα θέρμανσης: Νοέμβριο ανοίγει η πλατφόρμα – Πώς θα δοθούν προκαταβολές

Πετρέλαιο θέρμανσης: Οι προσφορές τόνωσαν τη ζήτηση

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News