Business & Finance Κυριακή 23/10/2022, 18:00
BUSINESS & FINANCE

Τα 300.000 δολ. φτάνουν στο eBay τα limited edition παιχνίδια Happy Meal για ενήλικες της McDonald’s

Τα 300.000 δολ. φτάνουν στο eBay τα limited edition παιχνίδια Happy Meal για ενήλικες της McDonald’s

Το Happy Meal για ενήλικες που κυκλοφόρησε πρόσφατα η McDonald’s σχεδιάστηκε για να προκαλέσει αισθήματα «νοσταλγίας» στους μεγαλύτερους, σε ηλικία, πελάτες της.

Αντ’ αυτού, όμως, προκάλεσε έναν πόλεμο προσφορών.

Το Cactus Plant Flea Market Box έχει ήδη εξαντληθεί σε πολλά σημεία της McDonald’s σε όλη τη χώρα, πράγμα που σημαίνει ότι ο μόνος τρόπος για τους συλλέκτες να αποκτήσουν τα παιχνίδια είναι μέσω της δευτερογενούς αγοράς.

Έτσι οι μεταπωλητές, που πάντα θα αναζητούν ευκαιρίες, εκμεταλλεύονται την περιορισμένου χρόνου συνεργασία της McDonald’s με την εταιρεία streetwear Cactus Plant Flea Market για να προσπαθήσουν να βγάλουν γρήγορα λεφτά.

Τα παιχνίδια από το συνδυαστικό γεύμα Big Mac εμφανίζονται σε ιστοσελίδες μεταπώλησης και οι τιμή πώλησής τους αγγείζει τα χιλιάδες δολάρια.

Ένας πωλητής στο eBay καταχώρησε μια τριάδα από κλειστά παιχνίδια -οι τέσσερις επιλογές είναι οι βασικές επιλογές της McDonald’s, ο Grimace, ο Hamburglar και ο Birdie, καθώς και η μασκότ της μάρκας ένδυσης Cactus Buddy- για το ιλιγγιώδες ποσό των 300.000,95 δολαρίων. «Θα πουληθούν γρήγορα!» πρόσθεσε ο πωλητής στην αγγελία του.

Ένας άλλος πωλητής πουλάει για 25.000 δολάρια ένα μη κλειστό παιχνίδι Happy Meal και, μάλιστα, ζητάει από τον νικητή να καλύψει και τα έξοδα αποστολής ύψους 6,10 δολαρίων.

Και οι δύο λίστες δεν έχουν λάβει ακόμη προσφορές. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι οπαδοί της McDonald’s δεν ήταν πρόθυμοι να πληρώσουν τα συγκεκριμένα ποσά για τα συλλεκτικά παιχνίδια.

Μια καταχώριση στο eBay που περιλάμβανε 150 σφραγισμένα παιχνίδια πωλήθηκε για 2.400 δολάρια στις 6 Οκτωβρίου, αποφέροντας κατά μέσο όρο 16 δολάρια ανά παιχνίδι.

Στη Νέα Υόρκη, το Cactus Plant Flea Market Box πωλήθηκε προς 12,95 δολάρια.

Περισσότερες από δώδεκα άλλες θήκες των 150 παιχνιδιών έχουν επίσης πωληθεί έως και 1.900 δολάρια, σύμφωνα με το ιστορικό πωλήσεων του eBay.

Για τους πελάτες της που έχασαν την ευκαιρία να αποκτήσουν το συλλεκτικό προϊόν, η McDonald’s έχει ήδη προχωρήσει στην επόμενη, επίσης περιορισμένης έκδοσης, σειρά.

Η εταιρεία επανέφερε τα συλλεκτικά κουβαδάκια Happy Meal του Halloween για πρώτη φορά από το 2016.

moneyreview.gr με πληροφορίες από cnbc

Διαβάστε επίσης:

Γιατί στέλνονται αεροπλάνα γεμάτα… πατάτες στην Ιαπωνία;

Ο ιδρυτής του LinkedIn αποκαλύπτει το μυστικό της επιτυχίας – Δεν είναι αυτό που νομίζετε

Τι «McDonald’s», τι «Θείος Βάνια»: Οι ρωσικές εταιρείες παίρνουν τη θέση των πολυεθνικών

Τράπεζα της Αγγλίας: Oι tech που θα επιβιώσουν της κρίσης των cryptos, θα γίνουν οι αυριανές Amazon

Κλοπές και απάτες στον κόσμο των NFTs

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News