Business & Finance Σάββατο 22/10/2022, 22:22
BUSINESS & FINANCE

Πώς η συγχώνευση του ethereum έκανε πιο βιώσιμα τα κρυπτονομίσματα

Πώς η συγχώνευση του ethereum έκανε πιο βιώσιμα τα κρυπτονομίσματα

Μετά από χρόνια αναμονής, το ethereum υλοποίησε τελικά μια σημαντική αναβάθμιση του δικτύου που αλλάζει εντελώς τον τρόπο με τον οποίο το blockchain επαληθεύει τις συναλλαγές, χρησιμοποιεί νέα νομίσματα και διασφαλίζει το δίκτυό της. Το σύστημα αυτό, που ονομάζεται proof-of-stake, μείωσε την κατανάλωση ενέργειας του ethereum κατά περισσότερο από 99%.

Η κατανάλωση ενέργειας ήταν ένας από τους μεγαλύτερους στόχους κριτικής της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων. Αλλά δεν είναι πιθανό ότι το bitcoin θα ακολουθήσει το παράδειγμά του.

Αντ’ αυτού, το δίκτυο bitcoin εμμένει σε ένα σύστημα που ονομάζεται proof-of-work, στο οποίο εξαιρετικά εξειδικευμένοι υπολογιστές προσπαθούν να μαντέψουν έναν νικητήριο αριθμό που χρησιμεύει για την επικύρωση των συναλλαγών και τη δημιουργία νέων νομισμάτων.

Προς το παρόν, η πρόβλεψη ενός νικηφόρου αριθμού απαιτεί πάνω από εκατό εξήντα δισεκατομμύρια προσπάθειες. Όλη αυτή η εργασία συμβάλλει στην ασφάλεια του δικτύου, καθιστώντας σχεδόν αδύνατο για τους «κακούς» φορείς να συγκεντρώσουν αρκετή υπολογιστική ισχύ για να πάρουν τον έλεγχο. Αλλά πρόσφατη έρευνα δείχνει επίσης ότι το 2020, η εξόρυξη Bitcoin κατανάλωσε 75,4 τεραβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας, κατανάλωση περισσότερη από όλη την Αυστρία ή την Πορτογαλία.

Αυτό είναι το σύστημα που χρησιμοποιούσε παλαιότερα το ethereum. Αλλά τώρα το δίκτυο έχει αντικαταστήσει τους miners με επικυρωτές. Αντί να παίζουν ένα τεράστιο υπολογιστικό παιχνίδι υποθέσεων, οι επικυρωτές αναλαμβάνουν να επαληθεύουν νέες συναλλαγές.

Ωστόσο, η οπτική της ενεργειακής χρήσης του bitcoin εν μέσω της παγκόσμιας κλιματικής κρίσης έχει γίνει πρόβλημα για το δίκτυο. Σε απάντηση, ορισμένοι μεγάλοι χρήστες bitcoin αρχίζουν να αναζητούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την τροφοδοσία των κέντρων δεδομένων τους και προσπαθούν να αλλάξουν το αφήγημα προβάλλοντας τη χρήση ενέργειας του bitcoin ως πλεονέκτημα, καθώς συμβάλλει στην προώθηση επενδύσεων στο γηρασμένο ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από cnbc

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News