Business & Finance Σάββατο 22/10/2022, 18:22
BUSINESS & FINANCE

9 περιζήτητες εργασίες που μπορούν να γίνουν από το σπίτι – και πόσο πληρώνουν

Η σωστή παράλληλη δραστηριότητα θα πρέπει να σας βοηθήσει να εξασκήσετε ένα διαφορετικό μέρος του εγκεφάλου σας ή να αξιοποιήσετε ένα υπάρχον πάθος

9 περιζήτητες εργασίες που μπορούν να γίνουν από το σπίτι – και πόσο πληρώνουν

Όλο και περισσότεροι στρέφονται σε παράλληλες, με την κύρια εργασία τους, δραστηριότητες για να ενισχύσουν το εισόδημά τους εν όψει της διαφαινόμενης ύφεσης. 

Χαρακτηριστικό είναι ότι περίπου το 40% των Αμερικανών ασχολείται με κάποιο παράλληλο επάγγελμα, σε σχέση με το ένα τρίτο (34%) των Αμερικανών που είχαν ένα τέτοιο επάγγελμα το 2020, σύμφωνα με έρευνα της Zapier τον Μάιο 2022 σε 2.032 ενήλικες των ΗΠΑ. 

Παρά τη γενική αντίληψη ότι μία δεύτερη εργασία είναι εξαιρετικά κουραστική και χρονοβόρα, η Zapier διαπίστωσε ότι οι Αμερικανοί ξοδεύουν κατά μέσο όρο 13,4 ώρες κάθε εβδομάδα για μία μερική απασχόληση – και το 44% ξοδεύει λιγότερες από 10 ώρες την εβδομάδα δουλεύοντας για αυτήν. 

Η άνοδος της εξ αποστάσεως εργασίας τα τελευταία δύο και πλέον χρόνια έχει επίσης δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες για τους ανθρώπους να βρουν ευέλικτες, καλοπληρωμένες παράλληλες δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν από το σπίτι. 

Για να βοηθήσει τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με ένα παράλληλο επάγγελμα να βρουν τις καλύτερες απομακρυσμένες ευκαιρίες, η FlexJobs έχει εντοπίσει 25 περιζήτητες παράλληλες ασχολίες που μπορούν να γίνουν από το σπίτι, με βάση χιλιάδες καταχωρίσεις στη βάση δεδομένων της. Αυτές οι θέσεις εργασίας έχουν δεκάδες ενεργές καταχωρίσεις και προσφέρουν ευκαιρίες μερικής απασχόλησης εξ αποστάσεως. 

Ακολουθούν εννέα από τις πιο ακριβοπληρωμένες, πιο περιζήτητες παράλληλες ασχολίες που μπορούν να γίνουν από το σπίτι, που, κατά μέσο όρο, πληρώνουν περισσότερα από 20 δολάρια την ώρα, σύμφωνα με το FlexJobs και τα μισθολογικά δεδομένα από την Payscale.

Υψηλά αμειβόμενα εργασίες μερικής απασχόλησης που μπορείτε να κάνετε από το σπίτι

Εργασία

Μέσο ωρομίσθιο

Συγγραφέας προγραμμάτων σπουδών

$30

Project manager

$27

Executive assistant

$22

Copy editor

$20

Εκδότης

$20

Προπονητής υγείας

$20

Διερμηνέας

$20

Online καθηγητής ESL

$20

Συγγραφέας

$20

Πίνακας: Gabriel Cortes / CNBC
Πηγή: FlexJobs compilation using Payscale salary data

Πριν όμως ξεκινήσετε την ενασχόλησή σας με κάποια παράλληλη δραστηριότητα, ο ιδρυτής του Side Hustle Nation Nick Loper προτείνει να κάνετε έναν αυτοέλεγχο για να προσδιορίσετε πόσο ελεύθερο χρόνο έχετε για να αφιερώσετε σε αυτήν και ποιες δεξιότητες θα μπορούσαν να σας κάνουν ανταγωνιστικό υποψήφιο. 

Η FlexJobs ανέδειξε τους τομείς υπολογιστών και πληροφορικής, ανθρώπινου δυναμικού και προσλήψεων, επεξεργασίας, συγγραφής, διόρθωσης και λογιστικής και χρηματοοικονομικής ως τομείς που προσφέρουν αυτή τη στιγμή ένα σωρό απομακρυσμένες ευκαιρίες ελεύθερου επαγγελματία και συναυλιών.

Ο Loper συνιστά να δοκιμάσετε οποιαδήποτε παράλληλη απασχόληση για 90 ημέρες πριν δεσμευτείτε σε αυτήν μακροπρόθεσμα. «Θέλετε να υιοθετήσετε τη νοοτροπία του πειραματιστή και να πείτε: “Θα το δοκιμάσω, θα δω τι θα συμβεί και θα αξιολογήσω τα αποτελέσματα”», λέει. «Και αν δεν πετύχει, μπορείτε να επανεξετάσετε τις δυνατότητές σας και να είστε ανοιχτοί στο να δοκιμάσετε κάτι άλλο».

Η σωστή παράλληλη δραστηριότητα θα πρέπει να σας βοηθήσει να εξασκήσετε ένα διαφορετικό μέρος του εγκεφάλου σας ή να αξιοποιήσετε ένα υπάρχον πάθος, λέει ο Loper, σημειώνοντας ότι η σύζυγός του, η οποία είναι μηχανικός, έχει μια παράλληλη δραστηριότητα ως φωτογράφος γάμων και οικογενειών. «Είναι μια δημιουργική διέξοδος που πραγματικά απολαμβάνει», λέει. 

Το να έχετε μια παράλληλη δραστηριότητα μπορεί επίσης να σας κάνει καλύτερους στη δουλειά σας, λέει ο Loper, καθώς σας αναγκάζει να δραστηριοποιηθείτε για τη βελτίωση των επαγγελματικών δεξιοτήτων σας εκτός του 9 με 5. «Ακόμη και αν βρίσκεστε στο κατώτερο σκαλί της εταιρικής σκάλας, οι παράλληλες δραστηριότητες σας δίνουν την ευκαιρία να αποφασίζετε για τη δουλειά σας, να παίζετε τον διευθύνοντα σύμβουλο τα βράδια και τα Σαββατοκύριακα», λέει. «Είναι μια ανεκτίμητη εμπειρία». 

Moneyreview.gr με πληροφορίες από cnbc

Διαβάστε επίσης:

CEO της Microsoft: Δείτε τα στοιχεία και θα λυθεί η παράνοια της τηλεργασίας

«Οδηγίες» για ψηφιακούς νομάδες: Οι 10 δουλειές που μπορείτε να κάνετε από παντού

Έχει και αρνητικά η τετραήμερη εβδομάδα: Η εταιρεία που επέστρεψε στο πενθήμερο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News