Business & Finance Πέμπτη 20/10/2022, 21:33
BUSINESS & FINANCE

Το στέλεχος της Goldman Sachs, Ντίνα Πάουελ ΜακΚόρμικ, θα είναι η νέα πρόεδρος του Robin Hood Foundation

Το Ίδρυμα Robin Hood έχει δωρίσει περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια τις τελευταίες τρεις δεκαετίες σε ομάδες που καταπολεμούν τη φτώχεια.

Το στέλεχος της Goldman Sachs, Ντίνα Πάουελ ΜακΚόρμικ, θα είναι η νέα πρόεδρος του Robin Hood Foundation

Το στέλεχος Ντίνα Πάουελ ΜακΚόρμικ διορίστηκε νέα πρόεδρος του Robin Hood Foundation, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που υποστηρίζεται από στελέχη της Wall Street και άλλους επιχειρηματικούς ηγέτες και στοχεύει στην καταπολέμηση της φτώχειας.

Η ΜακΚόρμικ, που ήταν ο αντιπρόεδρος του Ιδρύματος, ανακηρύχθηκε νέα πρόεδρος από το διοικητικό συμβούλιο την Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε το ίδρυμα. Ο πρώην πρόεδρος, John Griffin, ιδρυτής της Blue Ridge Capital, θα παραμείνει στο διοικητικό συμβούλιο.

Η ΜακΚόρμικ είναι η παγκόσμια επικεφαλής της Goldman για τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς. Είναι επίσης η παγκόσμια επικεφαλής των κρατικών επιχειρήσεων της εταιρείας, θέση στην οποία υπηρέτησε και επί προεδρίας των Τζορτζ Μπους και Ντόναλντ Τραμπ.

Άλλοι τιτάνες της βιομηχανίας που περιλαμβάνονται στο διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος για την καταπολέμηση της φτώχειας είναι ο Mike Novogratz, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας επενδύσεων κρυπτονομισμάτων Galaxy Digital, ο David Solomon, διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs, ο Jeff Blau, διευθύνων σύμβουλος των Related Companies και η Mary Callahan Erdoes, διευθύνουσα σύμβουλος της JPMorgan Asset & Wealth Management.

Η McCormick θα αναλάβει το νέο της ρόλο τον Φεβρουάριο.

Το Robin Hood Foundation έχει δωρίσει περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια τις τελευταίες τρεις δεκαετίες σε ομάδες που καταπολεμούν τη φτώχεια, καθιστώντας το έναν από τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς με τη μεγαλύτερη επιρροή και καλά χρηματοδοτούμενους στη χώρα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του. Εκατομμύρια πήγαν σε ομάδες πέρυσι όπως το Acumen, το Charles B. Wang Community Health Center, το Children’s Aid και το Fund for Public Health στη Νέα Υόρκη.

moneyreview.gr με πληροφορίες από cnbc

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS