Business & Finance Τρίτη 29/12/2020, 15:07
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Άγονος ο διαγωνισμός για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Άγονος ο διαγωνισμός για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Άγονος, όπως και αναμενόταν, κηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, καθώς οι πιστωτές – μέτοχοι απέρριψαν την προσφορά των 15,5 εκατ. ευρώ της Pyletech Shipyards.

Η εξέλιξη αυτή θεωρούταν απολύτως αναμενόμενη, καθώς πηγές του υπουργείου Οικονομικών είχαν χαρακτηρίσει την προσφορά της εταιρείας ως πολύ χαμηλή, αξιώνοντας περίπου 80 εκατ. ευρώ.

Πλέον, η υπό ειδική διαχείριση Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. θα προχωρήσει στην εκ νέου προκήρυξη του διαγωνισμού.

Πρόταση για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά έχει υποβάλλει και η ΟΝΕΧ. Όμως, είχε κριθεί ως «μη ανταγωνιστική», καθώς ανερχόταν σε περίπου 1 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, είχε χαρακτηριστεί ως «στρατηγική κίνηση ώστε να διατηρήσει το έννομο συμφέρον να παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις». Άλλωστε, η ONEX επιδιώκει την απόκτηση των γειτονικών Ναυπηγείων Ελευσίνας, μέσω του πτωχευτικού δικαίου.

Από την πλευρά της, η Pyletech, πέραν του αντιτίμου των 15,5 εκατ. ευρώ, είχε δεσμευτεί για μια συνολική επένδυση, καθώς και για τη δημιουργία 1.600 άμεσων και 6.000 έμμεσων θέσεων εργασίας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός αφορούσε έκταση σχεδόν 400 στρεμμάτων του συγκροτήματος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, ενώ τα υπόλοιπα 330 στρέμματα, τα οποία απαρτίζουν το σύνολο της εγκατάστασης, διατίθενται μέσω ξεχωριστού διαγωνισμού, ο οποίος έχει ως ελάχιστη τιμή εκκίνησης τα 55 εκατ. ευρώ.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News