Business & Finance Δευτέρα 17/10/2022, 19:40
BUSINESS & FINANCE

Συνεργασία Amazon και ΒMW για ανάπτυξη τεχνολογιών cloud για τα νέας γενιάς οχήματα

Συνεργασία Amazon και ΒMW για ανάπτυξη τεχνολογιών cloud για τα νέας γενιάς οχήματα

Στρατηγική συνεργασία για την από κοινού ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών cloud που θα χρησιμοποιηθεί για τη διαχείριση δεδομένων και την αξιοποίησή τους στις μελλοντικές γενιές οχημάτων ανακοίνωσαν ο όμιλος BMW και η AWS (Amazon Web Services).

Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται επίσης στην ανάπτυξη τυποποιημένων λύσεων cloud για εμπορική χρήση για την ασφαλή διαχείριση δεδομένων οχημάτων, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η μεταξύ τους συνεργασία είχε ξεκινήσει το 2015, ενώ η γερμανική εταιρεία διατηρεί τον πλήρη και αποκλειστικό έλεγχο των δεδομένων και συμμορφώνεται με τους κανονισμούς προστασίας δεδομένων που ισχύουν στις αντίστοιχες αγορές. Αξίζει να επισημάνουμε ότι ο συνδεδεμένος στόλος της BMW απαριθμεί σήμερα περίπου 20 εκατομμύρια οχήματα σε πάνω από 50 χώρες.

Σήμερα, ο συνδεδεμένος στόλος οχημάτων του γκρουπ ήδη στέλνει καθημερινά περίπου δέκα δισεκατομμύρια αιτήματα για πληροφορίες στο backend, όπως είναι γνωστή η υποδομή IT στο cloud για τη λειτουργία και διαχείριση των λειτουργιών συνδεδεμένων οχημάτων. Αυτά τα δεδομένα οχημάτων είναι σημαντικά και για την εταιρεία, καθώς χρησιμοποιούνται για ειδικούς σκοπούς, όπως η βελτίωση και αναβάθμιση λειτουργιών πελατών, η διαχείριση ποιότητας και οι aftersales διαδικασίες.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News