Business & Finance Δευτέρα 17/10/2022, 12:02 ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Η Kyndryl στην Ελλάδα – Κάνοντας την πρόοδο πράξη

Η Kyndryl στην Ελλάδα – Κάνοντας την πρόοδο πράξη

Τη χρονιά που πέρασε, η Kyndryl ξεκίνησε επίσημα τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα και την Κύπρο ενισχύοντας περαιτέρω την τοπική της παρουσία, η οποία ξεκίνησε πριν από 85 χρόνια. Ως ανεξάρτητη πλέον εταιρεία, θα γιορτάσουμε την πρώτη μας επέτειο στις 4 Νοεμβρίου.

Ανοίξαμε τα γραφεία μας στην Αθήνα και τη Λευκωσία, κερδίζοντας γρήγορα την εμπιστοσύνη των τοπικών πελατών μας στη νέα εταιρεία, αλλά και τα πρώτα μας βραβεία για καινοτόμες λύσεις σε ποικίλους τομείς όπως η Ψηφιακή Οικονομία και σύνθετα έργα ICT. Στην περίοδο αυτή η Τράπεζα Κύπρου εμπιστεύθηκε την Kyndryl για να διαμορφώσει τη μακροπρόθεσμη στρατηγική της στον τομέα του IT και να την υποστηρίξει για τα επόμενα 5 χρόνια, αξιοποιώντας την ψηφιοποίηση και υποστηρίζοντας την ανάπτυξη ψηφιακών πλατφορμών.   

Παρότι συχνά δεν είναι άμεσα ορατό, το έργο της Kyndryl επηρεάζει πολλές καθημερινές συναλλαγές που εκτελούνται και επηρεάζουν την καθημερινότητά μας. Σκεφτείτε το τελευταίο αντικείμενο που αγοράσατε online. Μόλις κάνετε «κλικ» στο κουμπί αγοράς, ενεργοποιείται μια σειρά από εφαρμογές και διαδικασίες. Μία από αυτές δίνει στην τράπεζα εντολή για επεξεργασία της πληρωμής σας, μία άλλη ζητά από τον κατασκευαστή να βγάλει το προϊόν από το ράφι και να ξεκινήσει τη διαδικασία αποστολής.

Σε πολλά από αυτά τα παραδείγματα, είναι η Kyndryl που σχεδιάζει, ολοκληρώνει και συντηρεί όλη την τεχνολογία που απαιτείται για την ολοκλήρωση αυτής της συναλλαγής. Σε παγκόσμιο επίπεδο διαχειριζόμαστε τα ζωτικά περιβάλλοντα πελατών σε κρίσιμες βιομηχανίες: 4 από τους 5 μεγαλύτερους οργανισμούς στον τομέα του παγκόσμιου λιανεμπορίου, πάνω από το 60% των 50 κορυφαίων τραπεζικών οργανισμών και 5 από τις 5 κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες. Στην Ελλάδα και την Κύπρο έχουμε αντίστοιχη συμμετοχή σε κομβικής σημασία κλάδους, όπως, μεταξύ άλλων, η τραπεζική, η ασφάλιση και το λιανεμπόριο.

Παράλληλα, εμπλεκόμαστε ενεργά σε εκστρατείες που στόχο έχουν την προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων. Φυτέψαμε 250 δέντρα στην ορεινή περιοχή της Παιανίας και άλλα 750 σε πυρόπληκτες περιοχές, συμβάλλοντας στην αναγέννηση των δασών, και καθαρίσαμε την κεντρική παραλία της Ραφήνας και το Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου στην Κύπρο. Μόλις πρόσφατα, φοιτητές στην Ελλάδα και την Κύπρο ολοκλήρωσαν το πρώτο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης στην Kyndryl, ενώ υπογράψαμε και τη Χάρτα Διαφορετικότητας και στις δύο χώρες, με στόχο να προωθήσουμε τη σημασία της ποικιλομορφίας (diversity) και της ενσωμάτωσης (inclusion) στον χώρο εργασίας.

Με τον τρόπο αυτό, οι συμπολίτες μας βιώνουν καθημερινά τη συμβολή μας στην πρόοδο. Σε λιγότερο από έναν χρόνο, έχουμε αγκαλιάσει την πρόοδο και έχουμε εξελιχθεί ως επιχείρηση, προκειμένου να εκπληρώσουμε την αποστολή μας να εκσυγχρονίζουμε και να διαχειριζόμαστε τα κρίσιμα συστήματα και τις υπηρεσίες των πελατών μας, δίνοντας περαιτέρω ώθηση στην παγκόσμια αλλά και τις τοπικές οικονομίες. Τα βασικά συστατικά που μας έχουν διαμορφώσει ως τη μεγαλύτερη startup αλλά και τον μεγαλύτερο πάροχο υπηρεσιών υποδομής πληροφορικής στον κόσμο, είναι:

  • Η technology-agnostic προσέγγισή μας και οι στρατηγικές συνεργασίες που συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε. Μέχρι σήμερα, έχουμε υπογράψει κύριες συνεργασίες με οργανισμούς όπως οι: Microsoft (Global Premier Alliance), Amazon Web Services, Google Cloud, VMware, NetApp, SAP, Pure Storage, Lenovo, Cloudera, Red Hat, NetApp, Veritas, Oracle και Elastic. Μόλις πρόσφατα, η Kyndryl αναδείχθηκε σε Cisco Global Gold Integrator, κατακτώντας το υψηλότερο διαθέσιμο επίπεδο πιστοποίησης και έναν τίτλο που μόνο πέντε άλλες εταιρείες έχουν επιτύχει με τη Cisco παγκοσμίως. Στην Ελλάδα και την Κύπρο συνεργαζόμαστε στενά με τους περισσότερους από τους παραπάνω διεθνείς συνεργάτες, επενδύοντας ταυτόχρονα στους ανθρώπους μας – τον τελευταίο χρόνο, άλλωστε, έχουμε υπερδιπλασιάσει τις πιστοποιήσεις μας στις επιλεγμένες περιοχές λύσεων της αγοράς. Με αυτόν τον τρόπο, βρισκόμαστε μαζί με τους συνεργάτες μας στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας κούρσας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την ανταγωνιστικότητα.
  • Η νέα μας πλατφόρμα ψηφιακής ολοκλήρωσης (digital integration), Kyndryl Bridge. Η πλατφόρμα παρέχει στα ηγετικά στελέχη των επιχειρήσεων, σε πραγματικό χρόνο, πληροφόρηση γύρω από τις σύνθετες υποδομές τους και μεγαλύτερο έλεγχο από ποτέ στη δυνατότητα παραμετροποίησης των κρίσιμων λειτουργιών πληροφορικής. Συμβάλλει έτσι στην άμεση ροή μεταξύ της ψηφιακής επιχείρησης και της τεχνολογίας που την υποστηρίζει, ενώ παράλληλα προλαμβάνει και πιθανά προβλήματα.
  • Συνδημιουργούμε μαζί με τους πελάτες μας. Βασιζόμενοι στις συνεργασίες μας και στη νέα μας ανοιχτή πλατφόρμα integration, μόλις παρουσιάσαμε το Kyndryl Vital – μια υπηρεσία συνδημιουργίας designer led, ανοιχτή και συνεργατική, η οποία βοηθά τους πελάτες να συλλάβουν, να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν ευκολότερα πρωτοποριακές τεχνολογικές υποδομές και λύσεις. 

Η πρόοδος μας χαρακτηρίζει 

Είτε πρόκειται για ένα άλμα είτε για ένα βήμα, η πρόοδος για εμάς στην Kyndryl σημαίνει να δίνεις ώθηση στα οράματα των ανθρώπων, των κοινοτήτων, των εταιρειών και των οργανισμών. Αφουγκραζόμαστε προσεκτικά τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις και βοηθάμε στην επίλυση των προβλημάτων τους – δημιουργώντας νέες λύσεις και προχωρώντας μπροστά. Η πρόοδος είναι αυτό που «κάνουμε». Από την ψηφιοποίηση των τραπεζικών εργασιών και τον εξορθολογισμό των διαδικασιών ασφάλισης έως τη μείωση του οικολογικού αποτυπώματος, οι άνθρωποί μας συνεργάζονται, καινοτομούν και προσφέρουν λύσεις που κάνουν πράξη την πρόοδο.

Έτσι προσεγγίζουμε την επερχόμενη επέτειο για τον πρώτο μας χρόνο.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News