Business & Finance Πέμπτη 13/10/2022, 19:06
BUSINESS & FINANCE

Ευρωβαρόμετρο: Πώς χρησιμοποιούν οι Ευρωπαίοι τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες

Ευρωβαρόμετρο: Πώς χρησιμοποιούν οι Ευρωπαίοι τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες

Την έρευνα του Ευρωβαρόμετρου σχετικά με τους τρόπους χρήσης των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών από τους Ευρωπαίους, ιδίως με δεδομένη τη συνεχώς αυξανόμενη ψηφιοποίησή τους και την ανάπτυξη βιώσιμης χρηματοδότησης δημοσίευσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με αυτό συνολικά το 86% των Ευρωπαίων δηλώνουν ότι αισθάνονται σιγουριά όταν διαχειρίζονται τα προσωπικά τους οικονομικά, ενώ το 73% αισθάνονται σιγουριά όταν κάνουν τραπεζικές συναλλαγές στο διαδίκτυο, με τα αντίστοιχα ποσοστά για την Ελλάδα να διαμορφώνονται σε 78% και 64%.

Ευρωβαρόμετρο: Πώς χρησιμοποιούν οι Ευρωπαίοι τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες-1

Χαρακτηριστικό είναι ότι τα αποτελέσματα διαφέρουν μεταξύ των κρατών μελών, ανά φύλο, ηλικία και επίπεδο εκπαίδευσης, γεγονός που καταδεικνύει την ανάγκη να συνεχίσει να δίνεται έμφαση στον χρηματοοικονομικό γραμματισμό.

Οι Ευρωπαίοι ενδιαφέρονται επίσης για τη βιώσιμη χρηματοδότηση, αλλά δεν διαθέτουν σχετικές πληροφορίες τις οποίες να μπορούν να χρησιμοποιήσουν.

Ευρωβαρόμετρο: Πώς χρησιμοποιούν οι Ευρωπαίοι τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες-2

Σημειώνεται ότι το Ευρωβαρόμετρο βασίζεται στις απαντήσεις 27.862 Ευρωπαίων από τα 27 κράτη μέλη σε 16 ερωτήσεις και τα αποτελέσματα θα αξιοποιηθούν για τις μελλοντικές προτάσεις της ΕΕ σχετικά με τις λιανικές χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News