Business & Finance Πέμπτη 6/10/2022, 21:30
ΒUSINESS & FINANCE

Porsche: Η πρώτη σε κεφαλαιοποίηση αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης

Porsche: Η πρώτη σε κεφαλαιοποίηση αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης

Η Porsche αναδεικνύεται στην εταιρεία με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στην Ευρώπη μία εβδομάδα μετά την αρχική δημόσια εγγραφή της, οπότε η χρηματιστηριακή της αξίας ξεπέρασε την αντίστοιχη του μητρικού ομίλου Volkswagen. 

Οι προνομιακές μετοχές της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας σπορ μοντέλων ενισχύθηκαν σήμερα περισσότερο από 3% στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, ανεβάζοντας την κεφαλαιοποίησή της στα 82,7 δισ.ευρώ συγκριτικά με τα 78,6 δισ.ευρώ της Volkswagen. Η VW πωλεί περί τα 10 εκατ. οχήματα ετησίως συγκριτικά με τα 300.000 που πωλεί η Porsche. 

Porsche's market cap exceeds that of Volkswagen a week after IPO
 
 

H μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης με βάση τα έσοδα άντλησε την προηγούμενη εβδομάδα περί τα 9,4 δισ.ευρώ, όταν η Porsche εισήλθε στην χρηματιστηριακή αγορά στο πλαίσιο της μεγαλύτερης δημόσιας εγγραφής που πραγματοποιείται στην περιοχή εδώ και μία δεκαετία από την IPO της Glencore. 

H μετοχή της Porsche ανέκαμψε αυτή την εβδομάδα αφού υποχώρησε κάτω από το επίπεδο της αρχικής δημόσιας εγγραφής της τη Δευτέρα εν μέσω των γενικότερων πιέσεων στις αγορές και τώρα διαπραγματεύεται με ένα premium της τάξης του 10%. 

Η είσοδος της Porsche στην αγορά αποτέλεσε μία τολμηρή κίνηση ειδικά αφότου η δραστηριότητα σε IPO «πάγωσε» κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του έτους, καθώς πολλές επιχειρήσεις προτίμησαν να απέχουν από νέες συμφωνίες εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης, των αυξανόμενων επιτοκιακών αυξήσεων και του πληθωρισμού σε επίπεδα ρεκόρ.   

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Διαβάστε επίσης:

Porsche: Κάτω από την τιμή εισαγωγής πέφτει η μετοχή της

Η κατάρα του «Little Bastard»: Η Porsche που σκόρπισε τον θάνατο

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News