Business & Finance Σάββατο 1/10/2022, 17:29
BUSINESS & FINANCE

Γουόρεν Μπάφετ: Οι τέσσερις λέξεις που φέρνουν την πραγματική ευτυχία

Γουόρεν Μπάφετ: Οι τέσσερις λέξεις που φέρνουν την πραγματική ευτυχία

Ενδεχομένως η καλύτερη ομιλία που έχει δώσει ποτέ ο Γουόρεν Μπάφετ έλαβε χώρα πριν από δύο περίπου δεκαετίες, όταν απευθυνόταν σε φοιτητές του Business School στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα. Μεταξύ άλλων, είχε πει ότι καλύτερος τρόπος για να είναι κανείς ευτυχισμένος και να κάνει τις καλύτερες επιλογές σε ό,τι αφορά τους επαγγελματικούς του στόχους, τη διαχείριση των οικονομικών του, την υγεία του και τις σχέσεις με άλλους ανθρώπους πρέπει να ασχολείται με κάτι που απολαμβάνει για το υπόλοιπο της ζωής του. «Συνδεθείτε με άτομα που σας αρέσουν. Εγώ δουλεύω μόνο με άτομα που μου αρέσουν. Εάν μπορούσα να κάνω βγάλω 100 εκατ. δολάρια με τον τύπο που με ενοχλεί, θα έλεγα όχι», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο δισεκατομμυριούχος, γνωστός και ως Σοφός της Ομάχα.

Το μήνυμα από αυτή την ιστορική ομιλία μπορεί να συνοψιστεί σε τέσσερις μόλις λέξεις «κάντε αυτό που αγαπάτε». «Νομίζω ότι δεν έχετε τα λογικά σας εάν κάνετε μια δουλειά που δεν σας αρέσει, επειδή πιστεύετε ότι θα φανεί καλή στο βιογραφικό σας», είχε τονίσει και πρόκειται για μία συμβουλή την οποία ακολουθεί πιστά και ο ίδιος. Για όσους σπεύδουν να διαφωνήσουν, υπάρχουν τουλάχιστον πέντε λόγοι για τους οποίους θα έπρεπε κανείς να κάνει μόνο αυτό που αγαπά.

Σύμφωνα με το Inc, δεν θα πρέπει να συμβιβαστείτε ποτέ, καθώς όταν ασχολείστε με αυτό που σας αρέσει:

1. Κάνετε πράγματα για τα οποία πραγματικά ενδιαφέρεστε

Όταν κάνετε αυτό που αγαπάτε, δημιουργούνται σύνδεσμοι μεταξύ της δουλειάς σας και των αξιών σας, των πραγμάτων που δίνουν σκοπό στη ζωή σας.

2. Έχετε την αίσθηση του ανήκειν

Όταν κάνετε αυτό που αγαπάτε, υπάρχει μία καλή περίπτωση και οι άλλοι γύρω σας να αισθάνονται το ίδιο. Γίνεστε μέρος μίας ομάδας που εκτιμά τα καλά αποτελέσματα και τα οφέλη, ενώ συνεργάζεστε κάνοντας σημαντική δουλειά εντός ομάδων που ενδιαφέρονται για έναν κοινό σκοπό.

3. Ασχολείστε με αυτό στο οποίο είστε καλοί

Η επιτυχία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πόσο γνωρίζουμε τα δυνατά και τα τρωτά μας σημεία. Όταν αντιλαμβανόμαστε τις γνώσεις μας, τις δυνάμεις μας και τις δεξιότητάς μας, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες και να αποφύγουμε τα μεγάλα ρίσκα.

4. Είστε πιο αισιόδοξοι

Οι πιο παραγωγικοί επαγγελματίες που αγαπούν το αντικείμενο της δουλειάς τους, εντάσσουν την ελπίδα και την αισιοδοξία στην καθημερινότητά τους, ενόσω παραμένουν ρεαλιστές για το αποτέλεσμα.

5. Έχετε κίνητρο

Εάν αγαπάτε αυτό που κάνετε, έχετε κίνητρο να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο, ώστε να κάνετε αυτό που θέλετε, όχι αυτό που πρέπει. Εν τέλει μερικές φορές, εάν λατρεύετε το αντικείμενό σας, δεν το αισθάνεστε ως δουλειά, απλώς προσπαθείτε να προχωρήσετε σε κάτι που σας κάνει πραγματικά χαρούμενους.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Inc

Διαβάστε επίσης:

Οι πλουσιότεροι Έλληνες: Δεν είναι αυτοί που νομίζετε

Τι χρειάζεται για να γίνεις επιτυχημένος: Ένας δισεκατομμυριούχος αποκαλύπτει

Απολύθηκε και προσλήφθηκε ξανά στην ίδια εταιρεία σε 24 ώρες: Πώς το πέτυχε

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News