Business & Finance Δευτέρα 19/09/2022, 12:57
BUSINESS & FINANCE

Tesla: Νέος σταθμός superchargers στην Ελλάδα

Tesla: Νέος σταθμός superchargers στην Ελλάδα

Ένας νέος σταθμός υπερταχείας φόρτισης δημιουργήθηκε στην Ελλάδα από την Tesla, ο οποίος βρίσκεται στην Σ.Ε.Α. Αταλάντης επί της εθνικής οδού Αθήνας – Θεσσαλονίκης.

Tesla: Νέος σταθμός superchargers στην Ελλάδα-1

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι πελάτες της Tesla θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να φορτίσουν τα οχήματά τους σε σταθμούς τύπου V3, οι οποίοι φτάνουν έως και τα 250 κιλοβάτ, φορτίζοντας έως και 120 χιλιόμετρα σε 5 λεπτά. Οι ταχυφορτιστές αυτοί θα μπορούν να επαναφορτίσουν τα μοντέλα Model S, Model X και Model 3 μέσα σε λίγα λεπτά αντί για μερικές ώρες. Το όχημα ειδοποιεί αυτομάτως μέσω της εφαρμογής της Tesla πότε έχει αρκετή ενέργεια ώστε να συνεχίσει το ταξίδι. Συνήθως δεν είναι αναγκαία η φόρτιση άνω του 80%.

Tesla: Νέος σταθμός superchargers στην Ελλάδα-2

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την Tesla, η εταιρεία έχει το μεγαλύτερο δίκτυο superchargers παγκοσμίως, με τον αριθμό να ξεπερνά τους 35.000. Στην Ευρώπη συγκεκριμένα, υπάρχουν 9.000 ταχυφορτιστές σε περίπου 800 σημεία.

Όπως φαίνεται και από τον διαδραστικό χάρτη της εταιρείας, στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμη δύο σημεία ταχείας φόρτισης, ένα στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Golden Hall με έξι ταχυφορτιστές, αλλά και ένα στην Πάτρα. Επίσης, προγραμματίζεται και η λειτουργία ενός ακόμη στη Λάρισα.

Tesla: Νέος σταθμός superchargers στην Ελλάδα-3

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News