Business & Finance Παρασκευή 16/09/2022, 18:39
BUSINESS & FINANCE

Enterprise Greece – ΕΒΕΑ: Στο επίκεντρο το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας

Enterprise Greece – ΕΒΕΑ: Στο επίκεντρο το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας

Εκδήλωση με θέμα «Συνεργασία φορέων για την υποστήριξη του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας» πραγματοποίησαν, στις 11 Σεπτεμβρίου, Enterprise Greece και ΕΒΕΑ στο πλαίσιο της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), με τη συμμετοχή 10 επιλεγμένων ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων ταχείας ανάπτυξης.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Έργο GAZELLE – orGAniZing accELaration for high-potential innovative SMEs, του προγράμματος INTERREG Balkan – Mediterranean 2014-2020, και διοργανώθηκε από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) και την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), αρμόδιος εθνικός φορέας, για την προσέλκυση επενδύσεων και την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο κ. Κώστας Φραγκογιάννης, Υφυπουργός Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Ιωάννης Σμυρλής, Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών & Πρόεδρος ΔΣ της Enterprise Greece, και η κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, Προεδρεύουσα και Α΄ Αντιπρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Ως ομιλητής, ο κ. Χάρης Λαμπρόπουλος, Εκλεγμένο Μέλος ΔΣ του ΕΒΕΑ και Πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων ΑΕ, αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες και χρηματοδοτικά εργαλεία για τη στήριξη και την ανάπτυξη του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας.

Στο κυρίως μέρος της εκδήλωσης, δέκα (10) επιλεγμένες ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις ταχείας ανάπτυξης είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα στο κοινό της εκδήλωσης (pitching session), που αποτελούνταν από  επενδυτές από την Ελλάδα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την τιμώμενη χώρα της 86ης ΔΕΘ, καθώς και από εκπροσώπους δημόσιων και ιδιωτικών φορέων.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Eurobank – egg: Νέες δράσεις με διεθνές αποτύπωμα και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες

Enterprise Greece: Ενίσχυση διμερών σχέσεων Ελλάδος – ΗΑΕ

ΕΒΕΑ: Προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό της επιμελητηριακής νομοθεσίας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News