Business & Finance Πέμπτη 15/09/2022, 18:51
BUSINESS & FINANCE

Enterprise Greece: Ενίσχυση διμερών σχέσεων Ελλάδος – ΗΑΕ

Ο πρόεδρος της Enterpise Greece, κος Ιωάννης Σμυρλής, αναφέρθηκε στη φιλία και τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, η οποία συνεχίζει να αναπτύσσεται σταθερά σε τομείς όπως οι επενδύσεις, οι επιχειρήσεις και το εμπόριο.

Enterprise Greece: Ενίσχυση διμερών σχέσεων Ελλάδος – ΗΑΕ

Το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και οι προοπτικές που αναπτύσσονται για ενίσχυση των διμερών εμπορικών, επενδυτικών και πολιτιστικών σχέσεων, επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Doing Business in Greece», την οποία διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) σε συνεργασία με την Πρεσβεία των ΗΑΕ στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση έγινε στο Περίπτερο του Υπουργείου Εξωτερικών, στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου επίσημη και επιχειρηματική αντιπροσωπεία 50 ατόμων από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τιμώμενης χώρας στη φετινή ΔΕΘ, ενημερώθηκε για τις επενδυτικές, εμπορικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η χώρα μας, σε επιλεγμένους κλάδους (Logistics, Real Estate, Εφοδιαστική Αλυσίδα, Ενέργεια και Τουρισμός).

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν, ο πρέσβης των ΗΑΕ στην Ελλάδα, Α.Ε., Sulaiman Hamed Salem ALMazroui, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και Προέδρος της Enterprise Greece, κος Ιωάννης Σμυρλής και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Enterprise Greece, κος Μαρίνος Γιαννόπουλος.

Κηρύσσοντας την έναρξη της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της Enterpise Greece, κος Ιωάννης Σμυρλής, αναφέρθηκε στη φιλία και τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, η οποία, όπως είπε χαρακτηριστικά, συνεχίζει να αναπτύσσεται σταθερά σε τομείς όπως οι επενδύσεις, οι επιχειρήσεις και το εμπόριο. Αναφέρθηκε επίσης σε παραδείγματα εμιρατινών επιχειρήσεων οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και αντίστοιχα ελληνικών στα ΗΑΕ και υπογράμμισε τη μεγάλη δυναμική που έχει διαμορφωθεί για συνεργασία μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων των δύο χωρών. Κλείνοντας ο κ. Σμυρλής, επεσήμανε τον ειδικό ρόλο της Enterprise Greece και την ετοιμότητα της Οικονομικής Διπλωματίας «να στηρίξει τις προσπάθειες των επιχειρηματιών και να δημιουργήσει όσο το δυνατό περισσότερες ευκαιρίες για την περαιτέρω ευημερία των επενδύσεων και του εμπορίου».

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Enterprise Greece, κος Μαρίνος Γιαννόπουλος, παρουσιάζοντας το έργο και της δράσεις της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου ανέφερε: «Στην Enterprise Greece, αποστολή μας είναι να αναδείξουμε την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό και να προωθήσουμε τα άκρως ανταγωνιστικά προϊόντα και υπηρεσίες της χώρας στην παγκόσμια αγορά». Αναφέρθηκε επίσης στο εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδος και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων: «Οι χώρες μας έρχονται σταθερά πιο κοντά επειδή έχουμε ένα κοινό στρατηγικό όραμα, που βασίζεται στη σταθερότητα και την ευημερία για όλους. Καλωσορίζουμε κάθε ευκαιρία να αναπτύξουμε και τις εμπορικές μας σχέσεις και συνεχίζουμε να χτίζουμε πάνω σε αυτή τη σχέση, καθώς υπάρχουν ακόμη πολλές ευκαιρίες να εξερευνήσουμε».

Στις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης βιώσιμων και μακροπρόθεσμων εμπορικών σχέσεων, αναφέρθηκε ο πρέσβης των ΗΑΕ, Α.Ε. Sulaiman Almazroui, δίνoντας έμφαση στις διμερείς επενδυτικές και οικονομικές συμφωνίες. Όπως ανέφερε στην ομιλία του, στόχος των Πρεσβείας των ΗΑΕ στην Ελλάδα είναι να ενισχύσει τις οικονομικές διμερείς σχέσεις και να εντατικοποιήσει τις επαφές μεταξύ επιχειρηματιών των δύο χωρών. Στο πλαίσιο αυτό, έχει αναπτύξει συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο με την ονομασία «ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ» που στοχεύει στη δημιουργία νέων πυλώνων συνεργασίας που ανταποκρίνονται πλήρως στις απαιτήσεις και τους στόχους και των δύο χωρών.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News