Business & Finance Τετάρτη 14/09/2022, 19:43
ΒUSINESS & FINANCE

Lufthansa: Κορυφαίος μέτοχος γίνεται ο πλουσιότερος άνθρωπος της Γερμανίας

Lufthansa: Κορυφαίος μέτοχος γίνεται ο πλουσιότερος άνθρωπος της Γερμανίας

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Γερμανίας αύξησε το μερίδιό του στη Lufthansa αγοράζοντας μετοχές από το πακέτο που πώλησε η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της εξόδου της από τον αερομεταφορέα.

Το μέγεθος του μεριδίου του Κουν σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανόν να αποκτήσει και μία θέση στο εποπτικό συμβούλιο της Lufthansa όταν θα υπάρξει διαθέσιμη θέση, σύμφωνα με πηγές. Η θητεία των τεσσάρων εκπροσώπων μετόχων στο εποπτικό συμβούλιο αναμένεται να λήξει πριν από την ετήσια γενική συνέλευση του 2023, όπου οι μέτοχοι θα εκλέξουν νέα μέλη. 

Παρότι ο μεγιστάνας δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής δημοσίως κανένα σχόλιο για το μερίδιό του στη Lufthansa, αρκετές μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες στρέφονται στην αεροπορική αγορά μετά την άνθηση των αεροπορικών εμπορευματικών μεταφορών στη διάρκεια της πανδημίας του Covid 19 και το συνωστισμό που παρατηρείται στις θαλάσσιες και επίγειες μεταφορές. 

Ο γαλλικός γίγαντας CMA CGM στον χώρο των logistics συμφώνησε το Μάιο να αγοράσει μερίδιο στην Air France – KLM, ενώ ο κολοσσός στις μεταφορές κοντέινερ MSC Mediterranean Shipping έκανε μία αποτυχημένη προσπάθεια μαζί με τη Lufthansa για να αγοράσει την Italia Trasporto Aereo, γνωστή ως ITA, το διάδοχο της Alitalia. 

Ο Kουν αύξησε το ποσοστό του στο πλαίσιο της διάθεσης από το κρατικό Ταμείο Οικονομικής Σταθερότητας (WSF) της Γερμανίας του υπολειπόμενου ποσοστού που κατείχε στη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, μέσω τοποθέτησης σε επενδυτές, αποκομίζοντας κέρδη 760 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία είχε προχωρήσει το 2020 στη διάσωση της Lufthansa μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο αερομεταφορέας ως απόρροια των ταξιδιωτικών περιορισμών που επιβλήθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας που καθήλωσαν τις αερομεταφορές.

Η εταιρεία συμμετοχών του Κουν διακρατεί μερίδιο 30% στη γερμανική ναυτιλιακή εταιρεία Hapag – Lloyd AG, εταιρεία που δεν είχε κάνει καμία προσπάθεια να εισέλθει στον χώρο των αερομεταφορών. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Πούλησε το μερίδιο 20% στη Lufthansa έναντι 455 εκατ. ευρώ

Lufthansa: Ματαιώνεται η απεργία – Επιτεύχθηκε συμφωνία για τους μισθούς

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News