Business & Finance Τρίτη 13/09/2022, 21:58
BUSINESS & FINANCE

Βουλγαρία: Συνεργασία Dronamics – Cotesa για παραγωγή φορτηγών μη επανδρωμένων αεροσκαφών

Βουλγαρία: Συνεργασία Dronamics – Cotesa για παραγωγή φορτηγών μη επανδρωμένων αεροσκαφών

Η εταιρεία ανάπτυξης και χειρισμού μη επανδρωμένων αεροσκαφών μεταφοράς φορτίου DRONAMICS, που εδρεύει στη Βουλγαρία, ανακοίνωσε τη στρατηγική συνεργασία της, στον κατασκευαστικό τομέα, με την COTESA, μια ευρωπαϊκή εταιρεία κατασκευής εξαρτημάτων από σύνθετες ίνες για την αεροδιαστημική και την αυτοκινητοβιομηχανία.

Η συνεργασία αυτή επικεντρώνεται στην κατασκευή του Black Swan, του μοναδικού «φορτηγού» μη επανδρωμένου αεροσκάφους που μπορεί να μεταφέρει βάρος έως και 350 κιλά σε απόσταση 2.500 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ η συμφωνία διασφαλίζει ότι η παραγωγή των φορτηγών μη επανδρωμένων αεροσκαφών της DRONAMICS θα ανταποκρίνεται στη ζήτηση για τις εμπορικές πτήσεις που θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη το 2023.

Πρόσφατα, η DRONAMICS έγινε η πρώτη εταιρεία φορτηγών μη επανδρωμένων αεροσκαφών που έλαβε ευρωπαϊκή άδεια αεροπορικής χρήσης.

Η εταιρεία έχει αποσπάσει πολλά βραβεία καινοτομίας και είναι ο μοναδικός στρατηγικός εταίρος της ΙΑΤΑ (Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών) ως κάτοχος του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού φορέα εκμετάλλευσης ελαφρών ΣμηΕΑ (LUC). Το πιστοποιητικό αυτό είναι το ανώτατο που εκδίδεται επί του παρόντος για χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην Ευρώπη και το πρώτο που εκδόθηκε στην ΕΕ για μεταφορές φορτίων σε μεσαίες αποστάσεις.

To Black Swan θα κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της COTESA στη Γερμανία.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε την COTESA ως κατασκευαστικό εταίρο μας στην Ευρώπη. Η συμφωνία για την παραγωγή του Black Swan στις εγκαταστάσεις της στη Γερμανία στηρίζει την υπόσχεσή μας για παραδόσεις αυθημερόν για όλους, παντού και την έναρξη των εμπορικών δραστηριοτήτων της DRONAMICS, ως της πρώτης εταιρείας φορτηγών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην (ευρωπαϊκή) ήπειρο το επόμενο έτος», είπε ο Σβίλεν Ραγκέλοφ, ο συνιδρυτής της διευθύνων σύμβουλος της DRONAMICS, όπως αναφέρεται στον ιστότοπο της εταιρείας.

Ο Κρίστιαν Μπαρτς, ο διευθύνων σύμβουλος της COTESA, δήλωσε ότι «η COTESA είναι υπερήφανος εταίρος της DRONAMICS και στηρίζει το επόμενο βήμα της ανάπτυξής της. Βασισμένη στη μακρά εμπειρία της και την ικανότητά της στην κατασκευή εξαρτημάτων για την πολιτική αεροπορία, η COTESA είναι ενθουσιασμένη για τη συνεργασία με έναν εταίρο τόσο καινοτόμο στην αεροπορική κινητικότητα».

Η COTES διαθέτει τρία εργοστάσια και απασχολεί περισσότερους από 400 εργαζόμενους, αναπτύσσοντας και κατασκευάζοντας προσαρμοσμένες λύσεις για εξαρτήματα αεροπλάνων και αυτοκινήτων.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News