Business & Finance Σάββατο 10/09/2022, 17:52
BUSINESS & FINANCE

ΔΥΠΑ: Συνεργασία με Amazon Web Services για μαθητές των ΕΠΑΣ Μαθητείας

ΔΥΠΑ: Συνεργασία με Amazon Web Services για μαθητές των ΕΠΑΣ Μαθητείας

Μετά από μια συνεργασία σε πρόγραμμα ψηφιακής κατάρτισης στο υπολογιστικό νέφος, την τεχνολογία cloud computing, για 1.000 ανέργους, μια νέα συνεργασία της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης και της Amazon Web Services, σε ευρύτερες κοινές δράσεις, μέσω της κατάρτισης εκπαιδευτικών και της έναρξης ενός νέου πιλοτικού προγράμματος της AWS Academy για μαθητές των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) Μαθητείας της ΔΥΠΑ, παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της 86ης ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί πιλοτικά στην 1η και 2η ΕΠΑΣ Θεσσαλονίκης και στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Θεσσαλονίκης, με στόχο να επεκταθεί σταδιακά και στις υπόλοιπες 49 ΕΠΑΣ της ΔΥΠΑ.

«Η Amazon Web Services έχει αποτελέσει έναν εξαιρετικό συνεργάτη για την Αμερικανική Πρεσβεία και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που συνεχίζει με το να κάνει το ίδιο με την ελληνική κυβέρνηση. Είναι ένα παράδειγμα για αυτό του οποίου είμαστε υποστηρικτές, τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα να συνεργάζονται μαζί για έναν κοινό σκοπό και γι’αυτό είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε την ευκαιρία να είμαστε παρόντες σήμερα εδώ για αυτή την ανακοίνωση», δήλωσε, από το περίπτερο της ΔΥΠΑ για το πρότζεκτ ο κ.Erik Holmgren, Σύμβουλος Οικονομικών Υποθέσεων της Αμερικανικής Πρεσβείας εκ μέρους του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζόρτζ Τζ.Τσούνης.

«Υπάλληλοι που έχουν ικανότητες στο υπολογιστικό νέφος είναι σε μεγάλη ζήτηση. Μια έρευνα στο LinkedIn δείχνει πως η ικανότητα στο cloud computing είναι η νούμερο ένα σε ζήτηση ικανότητα”, ανέφερε, από την πλευρά της AWS o κ.Φράνκο Σπιτσιαριέλο, Διευθυντής Δημόσιας Πολιτικής (Director of Public Policy) της εταιρίας. “Η συνεργασία αυτή είναι αποτέλεσμα ενός μνημονίου που υπογράψαμε το 2021 με τον ΟΑΕΔ, την νυν ΔΥΠΑ, όταν και συμφωνήσαμε να δράσουμε και να αναπτύξουμε ικανότητες στον τομέα για 1000 ανέργους μέσα από της ακαδημίες του ΟΑΕΔ. Σήμερα είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που προχωράμε στο επόμενη βήμα με το να προσφέρουμε την AWS Academy σε όλους τους σπουδαστές των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) Μαθητείας της ΔΥΠΑ στην Ελλάδα», εξήγησε το στέλεχος της πολυεθνικής.

Από την πλευρά του ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Δρ.Σπύρος Πρωτοψάλτης, μίλησε για τις νέες προοπτικές απασχόλησης που μπορεί να φέρει η συνεργασία της Υπηρεσίας με την AWS Academy στον συγκεκριμένο χώρο ειδίκευσης. «Θέλω να ευχαριστήσω την Amazon για την συνεργασία σε αυτό το πρότζεκτ αλλά και σε πολλά άλλα πράγματα, όπως και την Αμερικανική Πρεσβεία για την υποστήριξη της σε αυτή την πρωτοβουλία. Σήμερα κάναμε το πρώτο βήμα. Ελπίζω να είμαστε όλοι εδώ του χρόνου ώστε να γιορτάσουμε την μεγάλη επιτυχία του πρότζεκτ, με σπουδαστές να αναφέρονται στην εμπειρίας της επιτυχίας τους στην είσοδο τους στην αγορά εργασίας, στο εργατικό δυναμικό της χώρας», σημείωσε ο διοικητής Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόληση.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News