Business & Finance Παρασκευή 9/09/2022, 17:08
SOUTHEAST EUROPE ENERGY FORUM

Σκρέκας: Η Ελλάδα περιφερειακός κόμβος φυσικού αερίου και πράσινης ενέργειας

Σκρέκας: Η Ελλάδα περιφερειακός κόμβος φυσικού αερίου και πράσινης ενέργειας

Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε περιφερειακό κόμβο όχι μόνο φυσικού αερίου, αλλά και πράσινης ενέργειας, υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, στο 6ο Ενεργειακό Φόρουμ Νοτιοανατολικής Ευρώπης 2022 (Southeast Europe energy forum 2022) στην ενότητα με θέμα «Ενεργειακή συνεργασία για ενεργειακή ασφάλεια πέρα από τα σύνορα».

Ο κ. Σκρέκας, ο οποίος συμμετείχε στην έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες με κρίσιμα θέματα το χάσμα τιμών στον τομέα του φυσικού αερίου και τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας, δήλωσε αισιόδοξος ότι σε αυτή την καθοριστική στιγμή της παγκόσμιας ιστορίας θα συνεχιστεί η συνεργασία στην Ε.Ε. ώστε να διαμορφωθεί ένα ανθεκτικό μέλλον για τα κράτη – μέλη με προσιτές τιμές και βιώσιμη ανάπτυξη.

«Η σημερινή συνεδρίαση της Ε.Ε. είναι μία ιστορική στιγμή που δείχνει ότι αυτός ο φρικτός πόλεμος δεν μπορεί να υπονομεύσει την ενότητά μας, ούτε την αποφασιστικότητά μας. Η Ευρώπη δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να εκμεταλλεύεται τις αγορές μας και να αποσταθεροποιεί το μέλλον μας. Παρά τις σοβαρές συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία είμαι πεπεισμένος ότι όλοι έχουμε κάνει σημαντικά βήματα για να ενθαρρύνουμε τις οικονομίες μας», επισήμανε ο υπουργός και παρουσίασε βασικά σημεία της ενεργειακής πολιτικής της χώρας – μεγιστοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της ενεργειακής αποδοτικότητας, διπλασιασμό των ενεργειακών διασυνδέσεων, τριπλασιασμό των ενεργειακών υποδομών και εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών.

Αναφέρθηκε ακόμη στη στήριξη της επέκτασης του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ), στην εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, «που θα βάλει τα θεμέλια πύλης υδρογόνου στην Ευρώπη» και στην υπόγεια αποθήκευση φυσικού αερίου στην Ιταλία.

Σημειώνεται ότι το Ενεργειακό Φόρουμ Νοτιοανατολικής Ευρώπης (Southeast Europe Energy Forum -SEEF2022) διοργανώνεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και η Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας, σε συνεργασία με την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα και με τη στρατηγική υποστήριξη του Ατλαντικού Συμβουλίου και του Εμπορικού Επιμελητηρίου των ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης:

Κώστας Σκρέκας: Η Ευρώπη πρέπει να λάβει αποφάσεις τώρα

Υπουργοί Ενέργειας: Ζητούν από την Κομισιόν επιπλέον μέτρα ρευστότητας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News