Business & Finance Παρασκευή 9/09/2022, 12:35
BUSINESS & FINANCE

ΟΑΣΘ: Υπογράφηκε η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

ΟΑΣΘ: Υπογράφηκε η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Στην υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) με τη διοίκηση του οργανισμού, η οποία θα έχει ισχύ έως το τέλος του 2023. «Η σύμβαση αποστέλλεται άμεσα στα συναρμόδια υπουργεία Υποδομών και Μεταφορών και Οικονομικών, προκειμένου να εγκριθεί και να αρχίσει η εφαρμογή της», αναφέρει σε σημερινή σχετική του ανακοίνωση ο ΟΑΣΘ.

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ, Κώστας Ταγγίρης και ο πρόεδρος και γενικός γραμματέας στο συνδικάτο των εργαζομένων του οργανισμού, Γιάννης Δήμκας και Αλέξης Γεωργιάδης αντίστοιχα. Παρόντες στην υπογραφή ήταν ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού, Μάκης ‘Αγγος και άλλα υπηρεσιακά στελέχη του ΟΑΣΘ.

«Είναι μια θετική μέρα σήμερα για τον ΟΑΣΘ, καθώς υπογράψαμε τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Η διοίκηση και η κυβέρνηση, δεχθήκαμε όλες τις προτάσεις του σωματείου. Η συμμαχία διοίκησης και εργαζομένων φέρνει αποτελέσματα και γίνεται πιο δυνατή. Τώρα, με εξασφαλισμένη την εργασιακή ειρήνη, όλες οι προσπάθειές μας στοχεύουν να προσφέρουμε καλύτερες αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη», υπογράμμισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, Κώστας Ταγγίρης.

«Μετά από δύο χρόνια διαπραγματεύσεων και αναμονής, το πιο καίριο ζήτημα που απασχολεί τους εργαζόμενους, φαίνεται ότι λύνεται. Περιμένουμε άμεσα να προχωρήσουν οι διαδικασίες από τα συναρμόδια υπουργεία, ώστε το συντομότερο δυνατό, η ΣΣΕ που υπογράψαμε σήμερα να πάρει σάρκα και οστά και να αρχίσει να εφαρμόζεται. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του οργανισμού, για την προσπάθεια που κατέβαλε, ώστε οι διαδικασίες να ολοκληρωθούν όσο γίνεται πιο σύντομα», δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής του συνδικάτου των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Γιάννης Δήμκας.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News