Business & Finance Τετάρτη 7/09/2022, 07:21
BUSINESS & FINANCE

«Οδηγίες» για ψηφιακούς νομάδες: Οι 10 δουλειές που μπορείτε να κάνετε από παντού

«Οδηγίες» για ψηφιακούς νομάδες: Οι 10 δουλειές που μπορείτε να κάνετε από παντού

Η τηλεργασία υιοθετήθηκε ευρέως με την επέλαση της πανδημίας, ωστόσο από τη στιγμή που χαλάρωσαν τα περιοριστικά μέτρα, τώρα αναδεικνύεται μία νέα τάση, αυτή της «εργασίας από οπουδήποτε».

Αυτή τη στιγμή, ένα μεγάλο μέρος των ανοιχτών θέσεων εργασίας που προσφέρουν την επιλογή της τηλεργασίας θέτουν γεωγραφικά όρια. Ωστόσο, η ιδέα της δουλειάς από οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη κερδίζει έδαφος. Πρόκειται για την εργασία «100% εξ αποστάσεως, είναι ανεξάρτητη από την τοποθεσία και σε πολλές περιπτώσεις ανεξάρτητη από μία συγκεκριμένη ζώνη ώρας», όπως σημειώνει στο CNBC ειδικός από την εταιρεία FlexJobs.

Σύμφωνα μάλιστα με σχετική ανάλυση από την FlexJobs, η οποία εξέτασε τον αριθμό των ανοιχτών θέσεων εργασίας με την επιλογή «δουλειάς από οπουδήποτε» στο πρώτο εξάμηνο του έτους, οι 10 πιο περιζήτητες θέσεις είναι οι εξής:

  1. Product Designer
  2. Κειμενογράφος – συντάκτης
  3. Product Manager
  4. Εκτελεστικός βοηθός
  5. Υπεύθυνος πρόσληψης προσωπικού
  6. Social Media Manager
  7. Marketing Manager
  8. Graphic Design
  9. UX Designer
  10. Προγραμματιστής WordPress
  11. Ηλεκτρολόγος μηχανολόγος με εμπειρία

Στα οφέλη του να μπορεί κανείς να εργαστεί από οπουδήποτε ενδεχομένως είναι η αυξημένη παραγωγικότητα και μεγαλύτερη δέσμευση με τη δουλειά, καθώς και μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, όπως εξηγεί στο CNBC ο Toni Frana, career coach στην FlexJobs.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον όλο και περισσότεροι είναι πλέον διατεθειμένοι να έχουν απόλυτη ευελιξία στον τόπο εργασίας. τους. Ειδικότερα, σε πρόσφατη έρευνα του Lonely Planet, το 56% των εργαζομένων μεταξύ 1.400 ερωτηθέντων από έξι χώρες δήλωσαν ότι έχουν ήδη τη δυνατότητα να δουλεύουν από οπουδήποτε, αποτελώντας μία νέα κατηγορία ψηφιακών νομάδων που μοιράζουν το χρόνο τους μεταξύ ταξιδιών και τηλεργασίας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Πινγκ πονγκ, πλυντήρια και χώροι ύπνου: Γιατί τα γραφεία γίνονται… ξενοδοχεία

Έχει και αρνητικά η τετραήμερη εβδομάδα: Η εταιρεία που επέστρεψε στο πενθήμερο

Hot spot του πλούτου η Ελλάδα: Έρχονται φέτος 1.200 εκατομμυριούχοι μετανάστες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News