Business & Finance Πέμπτη 1/09/2022, 21:40
BUSINESS & FINANCE

Ολοκληρώνεται η υπογειοποίηση δικτύου ΔΕΔΔΗΕ κεντρικών οδών του Ρεθύμνου

Ολοκληρώνεται η υπογειοποίηση δικτύου ΔΕΔΔΗΕ κεντρικών οδών του Ρεθύμνου

Η υλοποίηση ενός σημαντικού έργου δρομολογήθηκε σήμερα με την υπογραφή της σύμβασης του έργου «Υπογειοποίηση δικτύου ΔΕΔΔΗΕ κεντρικών συνδετήριων οδών πόλης Ρεθύμνου».

Η σύμβαση την οποία συνυπέγραψαν ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Χ. Μαρινάκης και ο Διευθυντής της ΔΕΔΔΗΕ Απόστολος Μανωλεσάκης, αφορά την εκτέλεση το έργου αισθητικής αναβάθμισης των δικτύων διανομής και συγκεκριμένα την υπογειοποίηση τους, στις παρακάτω κεντρικές οδούς της πόλης του Ρεθύμνου:  «Οδός Δασκαλάκη από Λεωφ. Κουντουριώτη έως οδό Μοάτσου. Οδός Χατζηδάκη. Οδός Πρεβελάκη. Οδός Παρέν Σιγανού. Οδός Καζαντζάκη (από Λεωφ. Κουντουριώτη έως οδό Μοάτσου) και Οδός Καστρινάκη».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 558.000 ευρώ, από τα οποία το 50% θα καταβάλει ο Δήμος Ρεθύμνης ενώ το υπόλοιπο 50% βαρύνει την ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την έναρξη της σημαντικής αυτής αναπτυξιακής παρέμβασης, η οποία αποτελεί συνοδό έργο της «Βιοκλιματικής ανάπλασης κεντρικών συνδετήριων οδών πόλης Ρεθύμνου». Έργο το οποίο ως γνωστόν είναι σε εξέλιξη, έχει συνολικό προϋπολογισμό 1.514.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ στο πλαίσιο Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΚΡΗΤΗ 2014 – 2020».

Με το υποέργο, της υπογειοποίησης του δικτύου ΔΕΔΔΗΕ, συμπληρώνεται ουσιαστικά η συνολική παρέμβαση στις κεντρικές συνδετήριες οδούς του Ρεθύμνου, τόσο σε επίπεδο αισθητικής όσο και λειτουργικότητας. Όπως συμφωνήθηκε κατά την υπογραφή της σύμβασης, οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν μετά το πέρας της τουριστικής περιόδου και θα εκτελούνται παράλληλα με το κύριο υποέργο της βιοκλιματικής ανάπλασης των συνδετηρίων οδών.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News