Business & Finance Δευτέρα 29/08/2022, 20:05
BUSINESS & FINANCE

Ο Έλον Μασκ κλητεύει τον πληροφοριοδότη του Twitter, αναζητά πληροφορίες για spam και ασφάλεια

Ο Έλον Μασκ κλητεύει τον πληροφοριοδότη του Twitter, αναζητά πληροφορίες για spam και ασφάλεια

Ο Έλον Μασκ κάλεσε έναν πληροφοριοδότη της Twitter, αναζητώντας στοιχεία σχετικά με τα ανεπιθύμητα μηνύματα της εταιρείας και τις υποτιθέμενες ευπάθειες ασφαλείας, καθώς ο δισεκατομμυριούχος προσπαθεί να τερματίσει τη συμφωνία του να αγοράσει το Twitter για 44 δισ. δολ., σύμφωνα με την ανακοίνωση του δικαστηρίου τη Δευτέρα.

Ο Μασκ αναζητά πληροφορίες από τον πληροφοριοδότη Peiter Zatko, κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο το Twitter μετρά τους λογαριασμούς spam. Ο Μασκ είπε ότι υπαναχωρεί από τη συμφωνία του για την εταιρεία επειδή το Twitter παραπλάνησε τον ίδιο και τις ρυθμιστικές αρχές σχετικά με τον πραγματικό αριθμό λογαριασμών spam ή bot στην πλατφόρμα microblogging.

Αλλά ο Μασκ αναζήτησε επίσης και έγγραφα και επικοινωνίες σχετικά με υποτιθέμενες απόπειρες απόκρυψης αδυναμιών ασφαλείας και «εμπλοκή του Twitter σε οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα».

Εκπρόσωπος του Twitter δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Ένας δικηγόρος στο Twitter είπε την περασμένη εβδομάδα σε ακρόαση δικαστηρίου ότι η εστίαση του Μασκ στο spam, ως τρόπο για να τερματίσει τη συμφωνία του να αγοράσει την εταιρεία ήταν «”νομικά άσχετη», επειδή το Twitter πάντα έλεγε ότι ο αριθμός των ανεπιθύμητων μηνυμάτων ήταν μόνο εκτιμήσεις, όχι δεσμευτικές δηλώσεις.

Οι δύο πλευρές έχουν μηνύσει η μία την άλλη και οδηγούνται σε μια δίκη πέντε ημερών στις 17 Οκτωβρίου. Ο Μασκ θέλει να αποχωρήσει από τη συμφωνία και το Twitter ζητά από το Πρωτοδικείο του Ντέλαγουερ να τον διατάξει να αγοράσει την εταιρεία για τα συμφωνηθέντα $54,20 ανά μετοχή.

Η μετοχή του Twitter υποχώρησε ελαφρά στα 40,36 δολάρια το πρωί της Δευτέρας στη Νέα Υόρκη.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News