Business & Finance Κυριακή 28/08/2022, 22:02
BUSINESS & FINANCE

Τι να κάνετε για να έχετε καλύτερες ιδέες

Τι να κάνετε για να έχετε καλύτερες ιδέες

Ο Doug Hirsch έχει μια εκπληκτικά απλή μέθοδο για να έχεις τις καλύτερες ιδέες: να αφιερώνεις τρεις έως τέσσερις ώρες την εβδομάδα για «βαθιά» σκέψη.

Ο Hirsch είναι συν-διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της GoodRx (αμερικανική εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης που διαχειρίζεται μια πλατφόρμα τηλεϊατρικής και έναν δωρεάν ιστότοπο και μια εφαρμογή για κινητά που παρακολουθεί τις τιμές συνταγογραφούμενων φαρμάκων στις ΗΠΑ και παρέχει δωρεάν κουπόνια φαρμάκων για εκπτώσεις στα φάρμακα).

Ο Hirsch πιστεύει τόσο έντονα στη συγκεκριμένη μέθοδο που θεωρεί αυτόν τον χρόνο εργάσιμο και τον ενσωματώνει στο πρόγραμμα εργασίας του κάθε εβδομάδα. Η εύρεση του χρόνου είναι μια πρόκληση – αυτός και ο συν-CEO Trevor Bezdek διαχειρίζονται συλλογικά περισσότερους από 700 υπαλλήλους σε μια εταιρεία με κεφαλαιοποίηση 2,43 δισ. δολ.

Αλλά τον βοηθά να πετύχει, λέει ο Hirsch.

«Βρίσκω χρήσιμο να “κλειδώνω” πραγματικά τον χρόνο για να σκεφτώ βαθιά και δημιουργικά και το κάνω κάθε εβδομάδα», λέει στο CNBC Make It. «Είναι σαν ποιοτικός χρόνος με τον εαυτό μου. Απλώς απομακρύνομαι από τα πάντα και προσπαθώ να σκεφτώ τις καλύτερες ιδέες».

Για τον Hirsch, αυτό σημαίνει ότι θα κάθεται εντελώς μόνος του κάπου, συχνά γράφοντας σε χαρτί ή σε έναν πίνακα τις σκέψεις του. Αυτές οι λίγες, συνεχόμενες ώρες τον βοηθούν να αντλήσει τις «πολύ καλύτερες ιδέες» του για την προώθηση της GoodRx.

Αυτό συνήθως σημαίνει καταιγισμός ιδεών για πιθανά νέα προϊόντα και χαρακτηριστικά, μελέτη του τρόπου με τον οποίο αλλάζουν οι συμπεριφορές των καταναλωτών και σκέψη για το τι κάνουν οι ανταγωνιστές του -και πώς η εταιρεία του θα μπορούσε να το κάνει καλύτερα.

Ο Hirsch δεν είναι ο μόνος Διευθύνων Σύμβουλος που πιστεύει στο να αφιερώνει χρόνο για σκέψη. Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της AOL, Τιμ Άρμστρονγκ, έβαζε τα στελέχη του να αφιερώνουν τέσσερις ώρες κάθε εβδομάδα στη σκέψη. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του LinkedIn, Jeff Weiner, προγραμματίζει περίπου 90 λεπτά ημερήσιου «buffer time» για να σκεφτεί ο ίδιος. Ο δισεκατομμυριούχος, συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, έχει «εβδομάδες σκέψης» δύο φορές το χρόνο, τις οποίες χρησιμοποιεί για ατομικές αποδράσεις για να σκεφτεί -μία αυτές οδήγησε στη δημιουργία του Internet Explorer το 1995.

Δεν χρειάζεται να είστε CEO για να το κάνετε επίσης. Ο χρόνος μπορεί να είναι χρήσιμος για να σκεφτείτε τους επαγγελματικούς σας στόχους, να εξετάσετε όλες τις πιθανές λύσεις σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζετε ή να δημιουργήσετε νέες ιδέες που μπορείτε να υποβάλετε στο αφεντικό σας.

Δεν είστε σίγουροι από πού να αρχίσετε; Ακολουθήστε τα βήματα του Hirsch και προγραμματίστε χρόνο σκέψης στο ημερολόγιό σας. Είτε επιλέγετε λίγα λεπτά κάθε μέρα είτε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μία φορά την εβδομάδα, αντιμετωπίστε το ως σιδερένιο και αεικίνητο.

Θα μπορούσατε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε και χρόνο εκτός της εργάσιμης ημέρας σας. Μια έρευνα από το Κέντρο για την Αποτελεσματικότητα Διοίκησης & Οργανισμού διαπίστωσε ότι ορισμένα στελέχη του Fortune 500 αφιερώνουν μόλις 30 λεπτά κάθε μέρα για χρόνο «προσωπικής ανάπτυξης», συνήθως αργά το βράδυ εκτός δουλειάς.

Ένα άρθρο του Harvard Business Review του 2017 συμβουλεύει επίσης να δημιουργήσετε μια λίστα ερωτήσεων που μπορούν να σας παρακινήσουν να σκεφτείτε: Οι καλές ιδέες «σπάνια θα εμφανιστούν απλώς σε εσάς», επομένως είναι χρήσιμο να σκιαγραφήσετε τι ακριβώς θέλετε να σκεφτείτε.

Εάν θέλετε να σκεφτείτε βαθιά την καριέρα σας, μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας ερωτήσεις όπως:

  • Πού θέλω να είμαι σε πέντε χρόνια;
  • Πόσο εξελίσσομαι στη δουλειά μου;
  • Ποιοι είναι οι τομείς της δουλειάς μου στους οποίους θα μπορούσα ακόμα να βελτιώσω;

Ο Hirsch έχει μια άλλη συμβουλή για όποιον θέλει να αρχίσει να σκέφτεται βαθιά: Αφοσιωθείτε πλήρως σε αυτό.

«Νομίζω ότι πρέπει να είσαι πολύ πειθαρχημένος στο να πεις: «Θα αφήσω αυτόν τον χρόνο στην άκρη για τον εαυτό μου» και μετά να το κάνω πραγματικά. Απαιτεί πραγματικά ένα υψηλό επίπεδο πειθαρχίας», λέει.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

«Θα καταλήξεις ή στη φυλακή ή εκατομμυριούχος»: Πώς ο «χαζός του σχολείου» έγινε μεγιστάνας

Τέσσερις κανόνες ανατροφής για εξαιρετικά επιτυχημένα παιδιά

Πώς θα ζητήσεις καλύτερο μισθό ακόμη και αν είσαι «πρωτάρης»;

Τι κάνει τους επιτυχημένους να ξεχωρίζουν; Αυτοδημιούργητη εκατομμυριούχος δίνει την απάντηση

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News