Business & Finance Δευτέρα 22/08/2022, 19:07
BUSINESS & FINANCE

Επιδοτήσεις ρεύματος Σεπτεμβρίου: Αύριο στις 9:30 οι ανακοινώσεις

Επιδοτήσεις ρεύματος Σεπτεμβρίου: Αύριο στις 9:30 οι ανακοινώσεις

Αύριο, Τρίτη, στις 09:30 το πρωί, πρόκειται να ανακοινωθούν επιδοτήσεις στην ενέργεια για τον μήνα Σεπτέμβριο. Τις ανακοινώσεις θα κάνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Υπενθυμίζεται ότι η χονδρική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος για αύριο έσπασε τα ρεκόρ, φτάνοντας στην Ελλάδα στα 616,38 ευρώ

Σημειώνεται επίσης πως τα νέα τιμολόγια που ανακοίνωσαν οι πάροχοι κυμαίνονται από τα 0,68 € ως το 1,13 € ανά κιλοβατώρα, με τις χρεώσεις να είναι διαφορετικές ανά πάροχο τόσο για τα πάγια όσο και για την έκπτωση συνέπειας που προσφέρουν. 

Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον RealFm, η κρατική ενίσχυση για τον Σεπτέμβριο σε ό,τι αφορά τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, υπολογίζεται στα 2 δισ. ευρώ. 

Επιπλέον, αναφερόμενος στο πακέτο ΔΕΘ, ο υπουργός τόνισε ότι υπάρχουν δεκάδες μέτρα στο τραπέζι, αλλά ό,τι θα υλοποιηθεί θα εξαρτηθεί από τον διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο, αλλά και τις προτεραιότητες που θα θέσει ο πρωθυπουργός σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Τιμές ρεύματος: Στα 616 ευρώ η μεγαβατώρα στην Ελλάδα αύριο

Ρεύμα: Οι κρατικές επιδοτήσεις που θα ανακοινωθούν – Πώς θα διαμορφωθούν τα νέα τιμολόγια

Σταϊκούρας: Στα 2 δισ. ευρώ υπολογίζεται η ενίσχυση του Σεπτεμβρίου για το ρεύμα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News