Business & Finance Πέμπτη 18/08/2022, 16:57
BUSINESS & FINANCE

Τι να κάνετε τα χρήματά σας στον καιρό του πληθωρισμού

Τι να κάνετε τα χρήματά σας στον καιρό του πληθωρισμού

Παρότι οι πληθωριστικές πιέσεις φαίνεται να υποχωρούν σταδιακά, οι αυξημένες τιμές εξακολουθούν να επιβαρύνουν αισθητά την τσέπη των καταναλωτών στην καθημερινή τους ζωή.

Δεδομένου ότι αυτή η κατάσταση πρόκειται να συνεχιστεί για αρκετό καιρό ακόμη, η 27χρονη Lauren Simmons, πρώην trader, η οποία εκτιμάται πως φέτος θα κατοχυρώσει κέρδη 1 εκατ. δολαρίων δίνει μέσω του CNBC συμβουλές για το πώς να διαχειριστεί κανείς τις επιπτώσεις του πληθωρισμού. Γενικά μιλώντας δηλώνει «Πώς προετοιμάζεσαι; Τηρώντας τα βασικά.»

  1. Αποταμιεύσεις

Το πρώτο βήμα για την Simmons είναι να έχετε έναν αποταμιευτικό λογαριασμό ασφαλείας και να μην αυξάνετε το χρέος σας στην πιστωτική. Ένας καλός κανόνας για το μέγεθος του αποταμιευτικού λογαριασμού κατά την ίδια είναι να μπορεί να καλύψει τρεις έως έξι μήνες για τις καθημερινές σας ανάγκες.

  1. Προϋπολογισμός

Είναι σημαντικό να κάνετε έναν προϋπολογισμό για τον μήνα και να τον τηρείτε. «Η καθημερινή ζωή είναι πιο ακριβή», τονίζει η ίδια σημειώνοντας ότι η τιμή της βενζίνης έχει αυξηθεί αισθητά τον τελευταίο χρόνο, όπως και οι τιμές των καταναλωτικών αγαθών.

  1. Θυσίες

Προκειμένου να μείνετε εντός των ορίων του προϋπολογισμού, είναι πιθανό πως θα πρέπει να κάνετε θυσίες, παρατηρεί η Simmons. Ίσως χρειαστεί να μειώσετε τις εξόδους σας ή να αναβάλετε ένα ταξίδι για το οποίο ανυπομονούσατε.

Η ίδια δηλώνει με αισιοδοξία στο CNBC ότι κάνοντας έναν προϋπολογισμό και τηρώντας τον, καθώς και κρατώντας ένα «μαξιλάρι» για ώρα ανάγκης, τότε μπορείτε να αντεπεξέλθετε στην κατάσταση, ακόμη και εάν οι πληθωριστικές πιέσεις συνεχίσουν. Και όπως έχει αποδείξει η ιστορία, δηλώνει η Simmons, αυτή η κατάσταση δεν θα είναι μόνιμη.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Πληθωρισμός: Πέντε πράγματα που πρέπει να κάνετε για να προστατεύσετε τα χρήματά σας

Πιστεύετε ότι ο πληθωρισμός του 12% είναι κακός; Πώς είναι στο 90%

Τι να κάνετε τα χρήματά σας στην εποχή του υψηλού πληθωρισμού

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News