Business & Finance Παρασκευή 25/12/2020, 21:42
BUSINESS & FINANCE

Τα μικρά μυστικά του Τζεφ Μπέζος για «αποσυμπίεση» από την καθημερινότητα

Τα μικρά μυστικά του Τζεφ Μπέζος για «αποσυμπίεση» από την καθημερινότητα

Θα φανταζόταν κανείς ότι ο Τζεφ Μπέζος, ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και διευθύνων σύμβουλος της Amazon, δεν έχει πολύ ελεύθερο χρόνο. Η αλήθεια ωστόσο είναι ότι ο Μπέζος βρίσκει πάντα χρόνο στην καθημερινότητά του για να ασχοληθεί με «μικροπράγματα» που του προσφέρουν την απαραίτητη «αποσυμπίεση» από τον φόρτο εργασίας.

Σύμφωνα με απόσπασμα ομιλίας του που παρατίθεται στο βιβλίο «Invent & Wander: The Collected Writings of Jeff Bezos» ο Μπέζος απολαμβάνει να σηκώνεται νωρίς το πρωί και να πηγαίνει επίσης για ύπνο νωρίς. «Μου αρέσει να διαβάζω την εφημερίδα. Μου αρέσει να πίνω καφέ. Μου αρέσει να παίρνω πρωινό με τα παιδιά μου πριν πάνε στο σχολείο. Ο χρόνος γι΄αυτά τα μικροπράγματα είναι πολύτιμος για μένα» ανέφερε ο Μπέζος.

Ο ίδιος ανέφερε πως ο χρόνος που αφιερώνει για ξεκούραση και χαλάρωση τον βοηθά να λαμβάνει αποφάσεις. «Γι ‘αυτό προγραμματίζω την πρώτη μου συνάντηση στις 10.00. Μου αρέσει να κάνω τις πιο απαιτητικές συναντήσεις μου πριν από το μεσημεριανό γεύμα» εξήγησε.

Ο 56χρονος Μπέζος δίνει ιδιαίτερη σημασία και στον ύπνο. «Χρειάζομαι οκτώ ώρες (σ.σ. ύπνου). Σκέφτομαι καθαρότερα, έχω περισσότερη ενέργεια και η διάθεσή μου είναι καλύτερη» ανέφερε στην ίδια ομιλία του.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News