Business & Finance Σάββατο 13/08/2022, 07:51
ΒUSINESS & FINANCE

Σόρος: Στοιχηματίζει ξανά στις μεγάλες τεχνολογικές

Σόρος: Στοιχηματίζει ξανά στις μεγάλες τεχνολογικές

Το Soros Fund Management αύξησε τις επενδύσεις του στις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες μετά το απότομο ράλι των τελευταίων εβδομάδων, τοποθετώντας περισσότερα από 200 εκατ.δολάρια σε μετοχές της American Campus Communities. 

H εταιρεία επενδύσεων του Τζορτζ Σόρος αύξησε επίσης τα μερίδιά της σε εταιρείες, όπως Amazon.com, Salesforce και Alphabet, μεταξύ άλλων κορυφαίων τεχνολογικών. Και οι τρεις είναι μεταξύ των 10 κορυφαίων επιλογών του, με βάση στοιχεία στα τέλη Ιουνίου. 

Επιπλέον, η εταιρεία αύξησε κατά 20 εκατ. δολάρια και τις θέσεις της σε μετοχές της Tesla, παρότι η αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων του Έλον Μασκ εκπροσωπεί μόλις το 0,4% του χαρτοφυλακίου με αμερικανικές μετοχές, αξίας 4,6 δισ.δολαρίων, του Σόρος, που υποχώρησε κατά 664 εκατ. δολάρια στο δεύτερο τρίμηνο. Από τα υπόλοιπα μεγάλα ονόματα που αγόρασε μετοχές, αναφέρεται η Alleghany με τοποθέτηση 168 εκατ. δολαρίων και η American Campus, την οποία η Blackstone συμφώνησε να αγοράσει τον Απρίλιο με τοποθέτηση 201 εκατ.δολαρίων. 

Οι μετοχές τεχνολογίας έχουν αυξηθεί σημαντικά από τότε που εισήλθαν σε bear market στη διάρκεια του τρέχοντος έτους, με το δείκτη υψηλής τεχνολογίας Nasdaq να ενισχύεται περισσότερο από 20% από τα χαμηλά των μέσων Ιουνίου. Αυτή το πενθήμερο, οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν άνοδο για τέταρτη διαδοχική εβδομάδα, στο πιο παρατεταμένο ανοδικό σερί από το Νοέμβριο του 2021. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Διαβάστε επίσης:

Τζορτζ Σόρος: Έτσι μπορεί να πιέσει τον Πούτιν η Ευρώπη

Τζορτζ Σόρος: Έρχεται οικονομική κρίση στην Κίνα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News