Business & Finance Τετάρτη 10/08/2022, 22:43
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιχειρηματικά ταξίδια: Αναμένεται αύξηση του κόστους έως το 2023

Επιχειρηματικά ταξίδια: Αναμένεται αύξηση του κόστους έως το 2023

Το κόστος των επαγγελματικών ταξιδιών, από τα ξενοδοχεία μέχρι τα αεροπορικά εισιτήρια, αναμένεται να αυξηθεί έως το 2023 καθώς η ζήτηση επιστρέφει δύο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας του Covid, σύμφωνα με έκθεση του κλάδου.

Τα αεροπορικά εισιτήρια για επαγγελματικά ταξίδια πρόκειται να αυξηθούν σχεδόν κατά 50% φέτος από τα επίπεδα του 2021, μετά από δύο χρόνια απότομης πτώσης, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας διαχείρισης ταξιδιών CWT και της Global Business Travel Association. Το 2023, τα εισιτήρια αναμένεται να αυξηθούν περισσότερο από 8%.

Τα στελέχη των αεροπορικών εταιρειών και των ξενοδοχείων ήταν αισιόδοξα όσον αφορά στην επιστροφή στα επαγγελματικά ταξίδια μετά τον Covid-19 και τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσής του.

Ενώ τα ταξίδια αναψυχής έχουν εκτοξευθεί από τα χαμηλά επίπεδα του 2020 στη διάρκεια της πανδημίας, τα επαγγελματικά ταξίδια έχουν καθυστερήσει, στερώντας τα ξενοδοχεία και τις αεροπορικές εταιρείες από μια σημαντική πηγή εσόδων. Οι επαγγελματίες ταξιδιώτες ή οι εργοδότες τους είναι συχνά λιγότερο ευαίσθητοι στις τιμές από τους ταξιδιώτες αναψυχής και είναι πιο πιθανό να κάνουν κράτηση δωματίων ή αεροπορικών εισιτηρίων που έχουν υψηλή τιμή.

Η American Airlines τον περασμένο μήνα δήλωσε ότι τα έσοδα από τα εγχώρια επαγγελματικά ταξίδια, τα οποία αποτελούσαν σχεδόν το ένα τρίτο των εσόδων της από επιβάτες το 2019, ήταν 110% υψηλότερα από ό,τι πριν από τρία χρόνια, πριν από την πανδημία.

Αυτό συμβαίνει παρά τις ανησυχίες για επιβράδυνση της οικονομίας, τις ελλείψεις εργατικού δυναμικού στον ταξιδιωτικό κλάδο και άλλες προκλήσεις, καθώς ορισμένες μεγάλες εταιρείες αναζητούν τρόπους να περικόψουν τις δαπάνες.

«Η εικόμα που αποκομίζουμε, καθώς φτάνουμε στο φθινόπωρο είναι ότι οι άνθρωποι πρέπει να ταξιδεύουν περισσότερο», δήλωσε ο Chris Nassetta, διευθύνων σύμβουλος της Hilton Worldwide. «Ενώ οι άνθρωποι ανησυχούν για το πού πηγαίνει το μακροοικονομικό περιβάλλον, πρέπει να διευθύνουν τις επιχειρήσεις. Και στην πραγματικότητα, όσο πιο ανήσυχοι είναι, τόσο περισσότερο συνειδητοποιούν ότι κάπως πρέπει να βγουν εκεί έξω και να δείξουν ότι βιάζονται να επιστρέψουν σε δραστηριότητες».

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι τιμές των ξενοδοχείων πιθανότατα θα ξεπεράσουν τα επίπεδα του 2019 το επόμενο έτος, αναφέρει η έκθεση του κλάδου.

Σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθεί και το γεγονός ότι επιστρέφουν μεγάλα γεγονότα, όπως τα συνέδρια του επιχειρηματικού κόσμου, για παράδειγμα, η Διεθνής Αεροπορική Έκθεση Farnborough, τον περασμένο μήνα. Ωστόσο, οι τιμές είναι σε άνοδο και το κόστος ανά συμμετέχοντα αναμένεται να αυξηθεί κατά 25% φέτος από τα επίπεδα του 2019, ανέφερε η έκθεση.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News