Business & Finance Πέμπτη 4/08/2022, 22:00
BUSINESS & FINANCE

Deutsche Bank: Προειδοποίηση για φούσκες στις αγορές δικαιωμάτων εκπομπών CO2

Deutsche Bank: Προειδοποίηση για φούσκες στις αγορές δικαιωμάτων εκπομπών CO2

Προειδοποίηση για έκρηξη φούσκας στις αγορές δικαιωμάτων εκπομπών ρύπων διοξειδίου του άνθρακα απηύθυνε η Deutsche Bank, ενώ η Bank of Singapore επισήμανε ότι θα πρέπει να δοθεί περισσότερη προσοχή στην εταιρική διακυβέρνηση (ΕSG), στο πλαίσιο του συνεδρίου Bloomberg Asia Wealth Summit.

Σε ερώτημα για ενδεχόμενες φούσκες στον χώρο του ESG, η διευθύντρια ESG Ασίας-Ειρηνικού της Deutsche Bank, Kalpana Seethepalli, επεσήμανε ότι ξεχωρίζουν οι αγορές εκπομπών άνθρακα, αν και ανέφερε ότι ο κίνδυνος φούσκας είναι μειωμένος γενικότερα καθώς ολοένα και περισσότερες εταιρείες συμμορφώνονται με τους κανόνες.

«Η επόμενη φούσκα ESG μπορεί να προέλθει από τις αγορές εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, οι οποίες είναι πολύ, πολύ σημαντικές. Γι΄αυτό και έχετε να ακούσετε πολλά για αυτό στην κούρσα για επίτευξη μηδενικού αποτυπώματος άνθρακα», είπε μιλώντας σήμερα στο συνέδριο η Seethepalli.

Την ίδια στιγμή, η επικεφαλής της Bank of Singapore, Jean Chia, υπογράμμισε ότι δεν πρέπει υποτιμηθούν οι ανησυχίες για την εταιρική διακυβέρνηση.

«Ως Ασιάτες επενδυτές, πρέπει να δώσουμε πραγματικά προσοχή σε αυτόν τον κίνδυνο, γιατί έχουμε δει για παράδειγμα πώς αυτό μπορεί να επηρεάσει πραγματικά την απόδοσή μας», δήλωσε η Chia.

Ωστόσο, η διευθύνουσα σύμβουλος της BOS βλέπει ευκαιρίες για τεχνολογίες απαλλαγής από τις εκπομπές άνθρακα στον χώρο του ESG, ακόμα και αν μερικά από τα πολλά υποσχόμενα στοιχήματα αφορούν ιδιωτικές εταιρείες που βρίσκονται σε πρώιμα στάδια.

«Μερικές από αυτές τις ευκαιρίες μπορεί να είναι δύσκολο να αξιοποιηθούν. Αλλά το ζήτημα είναι ότι ο επείγων χαρακτήρας του θέματος υπερτερεί», ανέφερε. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News