Business & Finance Τρίτη 2/08/2022, 12:09
BUSINESS & FINANCE

Τα 8 soft skills που πρέπει να έχετε για να σας προσλάβουν

Τα 8 soft skills που πρέπει να έχετε για να σας προσλάβουν

Η συντριπτική πλειονότητα των εργοδοτών, φτάνοντας μάλιστα ακόμη και το 93% στις ΗΠΑ, θεωρεί καθοριστικό για την πρόσληψη ενός νέου εργαζομένου το να έχει τα κατάλληλα soft skills. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να βάλετε όλα τα soft skills στο βιογραφικό σας. Αντιθέτως, μόνο οκτώ αρκούν για να κάνετε τη σωστή εντύπωση σε μία ευρεία γκάμα κλάδων.

Ενδεικτικά, παρακάτω είναι οι δεξιότητες που αναζητούν περισσότερο οι εργοδότες στην αμερικανική ιστοσελίδα ZipRecruiter.

  • Επικοινωνιακές δεξιότητες
  • Εξυπηρέτηση πελατών
  • Προγραμματισμός
  • Διαχείριση χρόνου
  • Project Management
  • Κριτική σκέψη
  • Δυνατότητα ανεξάρτητης εργασίας
  • Ευελιξία

Με διαφορά πρώτο στη λίστα είναι οι επικοινωνιακές δεξιότητες, ένα χαρακτηριστικό το οποίο κατά πάσα πιθανότητα ζητούν πλέον όλο και περισσότεροι λόγω της ανόδου της τηλεργασίας και της υβριδικής εργασίας τα τελευταία δύο χρόνια.

Σε ό,τι αφορά τον προγραμματισμό και τη διαχείριση χρόνου, αυτό διαφέρει από θέση σε θέση, αλλά το να μπορεί να σώσει κάποιος χρόνο, ιδίως όταν η δουλειά μπορεί να γίνει και από το σπίτι έχει μεγάλη σημασία για τους οργανισμούς. Τέλος, σχετικά με την ευελιξία, οι εργοδότες θέλουν κάποιον, ο οποίος θα μπορεί με ευκολία να αναλάβει πολλές διαφορετικές ευθύνες ταυτόχρονα.

Όπως τονίζει η Kristin Kelley, υψηλόβαθμο στέλεχος στην εταιρεία CareerBuilder, καλό θα ήταν να γράφετε τα soft skills στο βιογραφικό σας και να τα δίνετε μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα, όταν δηλαδή τα αξιοποιήσατε σε προηγούμενη θέση.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Τρεις συμβουλές για παθητικό εισόδημα από επιχειρηματίες που βγάζουν πάνω από 8 χιλ. δολ. το μήνα

Εξ αποστάσεως εργασία: 3 πράγματα που κάνουν οι επιτυχημένοι μάνατζερ

Νέα συνταγή της επιτυχίας: Η Gen Z δεν ψάχνει τη «δουλειά των ονείρων» της

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News