Business & Finance Δευτέρα 1/08/2022, 20:15
ΒUSINESS & FINANCE

Apple: Σε έκδοση ομολόγου για χρηματοδότηση επαναγορών και μερισμάτων

Apple: Σε έκδοση ομολόγου για χρηματοδότηση επαναγορών και μερισμάτων

Στην αγορά ομολόγων βγαίνει η Αpple με έκδοση υψηλής αξιολογησης που θα γίνει σε τέσσερις δόσεις. 

Πρόκειται για έκδοση 40ετούς ομολόγου με απόδοση που υπολογίζεται περίπου 150 μονάδες βάσης πάνω από την αντίστοιχη των αμερικανικών κρατικών 10ετών, σύμφωνα με πηγές. 

Το ομόλογο θα το χρησιμοποιήσει για διάφορους σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης επαναγοράς μετοχών και μερισμάτων, όπως ανέφερε μια πηγή που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της. 

Η έκδοση λαμβάνει χώρα τη στιγμή που η αγορά ομολόγων επενδυτικής βαθμίδας άρχισε να ανακάμπτει στο δεύτερο ήμισυ του Ιουλίου εν μέσω του ράλι στις αγορές σταθερού εισοδήματος. Πολλές από τις μεγάλες τράπεζες έσπευσαν να αναλάβουν μεγάλες εκδόσεις χρέους μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δεύτερου τριμήνου, με αποτέλεσμα η προσφορά να ξεπεράσει τις προσδοκίες. Η κεκτημένη ταχύτητα αναμένεται να συνεχιστεί και αυτή την εβδομάδα καθώς 30 τράπεζες της Wall Street αναμένεται να αναλάβουν νέες ομολογιακές εκδόσεις υψηλής διαβάθμισης ύψους περίπου 30 δισ.δολαρίων. 

Η Apple, μία από τις οκτώ εταιρείες που εξέδωσαν χθες νέα ομόλογα υψηλής διαβάθμισης, σπεύδει να επωφεληθεί από την πρόσφατη σταθερότητα και το σχετικά χαμηλότερο κόστος χρηματοδότησης στην αγορά εταιρικού χρέους. Η απόδοση στο δείκτη αναφοράς του Bloomberg για ομόλογα υψηλής διαβάθμισης άγγιξε χαμηλό δύο μηνών την Παρασκευή. 

Τα αποθέματα ρευστού της Apple υπολογίζονται γύρω στα 180 δισ.δολάρια, παρότι κατέβαλε μερίσματα ύψους 14 δισ.δολαρίων σε κάθε έτος στη διάρκεια της τελευταίας τριετίας.  

iPhone maker stockpiles cash & liquid securities
  

Υπενθυμίζεται ότι το Δεκέμβριο η μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Apple αναβαθμίστηκε στη βαθμίδα του τριπλού Α από τη Moody’s, γεγονός που την εξομοιώνει με τις Microsoft και Johnson & Johnson, οι οποίες αποτελούν τις μοναδικές αμερικανικές επιχειρήσεις του S&P 500 με την υψηλότερη πιστοληπτική αξιολόγηση. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Διαβάστε επίσης:

Η «τέλεια καταιγίδα» χτυπά και τις Big Tech

Apple: Μείωση προσλήψεων και δαπανών για ορισμένες ομάδες το επόμενο έτος

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News