Business & Finance Παρασκευή 29/07/2022, 15:07 ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Το νέο oμόλογο της CPLP με το βλέμμα στη θαλάσσια μεταφορά LNG

Το νέο oμόλογο της CPLP με το βλέμμα στη θαλάσσια μεταφορά LNG

Σε μια περίοδο με πολλές προκλήσεις, ο όμιλος της CPLP, παραμένει πιστός στην στρατηγική επιλογή του να επενδύει συστηματικά τα τελευταία χρόνια στη διεθνή αγορά θαλάσσιας μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) καθώς και σε πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Με βάση αυτή την στρατηγική, η CPLP SHIPPING HOLDINGS PLC, με εγγυήτρια την Capital Product Partners προχώρησε σε έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου με άντληση χρηματοδότησης από την ελληνική κεφαλαιαγορά.

Όπως φάνηκε από την επιτυχημένη έκδοση με 3,6 φορές υπερκάλυψη, η στιγμή ήταν η κατάλληλη καθώς δίνει τη δυνατότητα στην εταιρεία να ενισχύσει το αναπτυξιακό, επιχειρηματικό της σχέδιο για περαιτέρω διείσδυση στον κλάδο μεταφοράς LNG που σήμερα παίζει καταλυτικό ρόλο και στην ενεργειακή μετάβαση, αλλά και στην απεξάρτηση της Ευρώπης και της Ελλάδας από το φυσικό αέριο μέσω των αγωγών. Συγκεκριμένα, η ποντοπόρος ναυτιλία και ειδικά τα πλοία μεταφοράς LNG αποτελούν την αναγκαία πλωτή αλυσίδα για τη μεταφορά του καυσίμου που πλέον στηρίζει την ενεργειακή ασφάλεια και επάρκεια.

Η διαπραγμάτευση του νέου ομολόγου της CPLP SHIPPING HOLDINGS PLC, με εγγυήτρια την Capital Product Partners ξεκίνησε την Τετάρτη και σε ειδική τελετή, η διοίκηση της εταιρείας και ο διευθύνων σύμβουλος της CPLP κ. Τζέρι Καλογηράτος κήρυξαν την έναρξη της συνεδρίασης. Αυτή η έκδοση αποτελεί τη δεύτερη επιτυχημένη έκδοση ΚΟΔ από την CPLP SHIPPING HOLDINGS PLC μέσα σε 10 μήνες και την τέταρτη έκδοση από ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία.

Το νέο oμόλογο της CPLP με το βλέμμα στη θαλάσσια μεταφορά LNG-1

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο αντιπρόεδρος του Ομίλου ΕΧΑΕ Αλέξιος Πιλάβιος, με αφορμή την έκδοση του εταιρικού ομολόγου σημείωσε χαρακτηριστικά «Η πολύ μεγάλη υπερκάλυψη που δείχνει εμπιστοσύνη του κόσμου στην εταιρεία και τη ναυτιλία γενικότερα. Που τολμάει τέτοιες εποχές να κάνει τέτοιες εκδόσεις». Από τη μεριά της, η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου τόνισε πως «είναι πολύ σημαντικό η ναυτιλία να αντλεί κεφάλαια από την ελληνική κεφαλαιαγορά».

Ο Τζέρι Καλογηράτος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, λίγο πριν χτυπήσει το παραδοσιακό «καμπανάκι», ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της έκδοσης, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Χρηματιστήριο Αθηνών και τόνισε τη σημασία του κλάδου μεταφοράς του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).

Η ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία έρχεται από μια από τις πιο ραγδαίως αναπτυσσόμενες ναυτιλιακές εταιρείες στον κόσμο, την Capital Product Partner LP, με ένα στόλο που διαρκώς προσθέτει νέας τεχνολογίας σκάφη και έχει αναπτυχθεί με τέτοιον τρόπο ώστε να μπορεί να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τυχόν προκλήσεις επιδεικνύοντας μεγάλη ανθεκτικότητα στις μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS