Business & Finance Τρίτη 26/07/2022, 22:01
ΒUSINESS & FINANCE

Credit Suisse: Προς την έξοδο ο διευθύνων σύμβουλος Τόμας Γκοτστάιν

Credit Suisse: Προς την έξοδο ο διευθύνων σύμβουλος Τόμας Γκοτστάιν

H Credit Suisse ετοιμάζεται να ανακοινώσει την αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου της, Τόμας Γκοτστάιν, όπως μετέδωσε η Wall Street Journal σήμερα, επικαλούμενη πηγές από το περιβάλλον της ελβετικής τράπεζας. 

H ελβετική τράπεζα βρίσκεται αντιμέτωπη με κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος, ενώ υπέστη ζημίες ύψους 5,5 δισ. δολαρίων από την κατάρρευση του Archegos Capital Management.

Το χρονοδιάγραμμα της αποχώρησης του Γκοτσάιν δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί αλλά μια ανακοίνωση μπορεί να δημοσιευτεί ακόμα και την Τετάρτη, όταν θα ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου η τράπεζα. 

Η Credit Suisse δεν έκανε κάποιο σχόλιο στο Reuters. 

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για το ποιος θα αντικαταστήσει τον Γκοτστάιν, ο οποίος βρίσκεται στο τιμόνι της ελβετικής τράπεζας από την αρχή της πανδημίας.

Το Μάιο, ο πρόεδρος της Credit Suisse Άξελ Λίμαν είχε επαναλάβει την υποστήριξή του στο πρόσωπο του Γκοτστάιν εν μέσω δυσαρέσκειας από πλευράς των επενδυτών και πολλών ερωτηματικών για το εάν είναι ο κατάλληλος για να βρίσκεται στο τιμόνι της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Ελβετίας. 

Το δημοσίευμα της WSJ λαμβάνει χώρα λίγες μόλις ημέρες μετά από αντίστοιχο δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας που ήθελε την ελβετική τράπεζα να εξετάζει τρόπους περαιτέρω μείωσης του κόστους μετά τις χαμηλές επιδόσεις του δεύτερου τριμήνου. 
    

 

Πηγή: Reuters

 

Διαβάστε επίσης:

Credit Suisse: Αγωγή για παραβιάση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Εμπορεύματα: Societe και Credit Suisse «κόβουν» τη συνεργασία με τη Ρωσία

Credit Suisse: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος μετά από παραβίαση μέτρων για τoν κορωνοϊό

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News