Business & Finance Παρασκευή 8/07/2022, 21:58
BUSINESS & FINANCE

Google: Η συμβιβαστική πρόταση για τις διαδικτυακές διαφημίσεις της

Google: Η συμβιβαστική πρόταση για τις διαδικτυακές διαφημίσεις της

Συμβιβασμούς προσφέρθηκε να κάνει ο μητρικός όμιλος της Google, Alphabet, σε μία προσπάθεια να αποφύγει μία πιθανή δικαστική αγωγή για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας στις ΗΠΑ που έχει ως επίκεντρο τις διαφημιστικές δραστηριότητές της, σύμφωνα με πηγές, σε μία ένδειξη των νομικών αλλά και ρυθμιστικών πιέσεων που ασκούνται στον τεχνολογικό κολοσσό. 

Στο πλαίσιο της προσφοράς της, η Google πρότεινε τη διάσπαση τμημάτων των διαφημιστικών δραστηριοτήτων της σε ιστοσελίδες και εφαρμογές και την ενσωμάτωσή τους σε μία ανεξάρτητη εταιρεία υπό την ομπρέλα της Alphabet, όπως ανέφεραν οι πηγές. Το νέο τμήμα θα αποτιμάται σε δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια, ανάλογα με το είδος του ενεργητικού που θα περιλαμβάνει. 

Αυτό που μένει να διαπιστωθεί είναι εάν η εν λόγω προσφορά θα ικανοποιήσει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές έχουν δείξει σαφώς την προτίμησή τους σε βαθιές διαρθρωτικές αλλαγές στις διαφημιστικές δραστηριότητες της Google και όχι σε υποσχέσεις αλλαγής των επιχειρησιακών πρακτικών της. 

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης διενεργεί μακροχρόνια έρευνα προκειμένου να διαπιστώσει κατά πόσο βάσιμες είναι οι κατηγορίες ότι έκανε κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά διαδικτυακών διαφημίσεων. Το υπουργείο ετοιμάζει να καταθέσει αγωγή κατά της εταιρείας με την κατηγορία ότι οι συγκεκριμένες πρακτικές της δεν ευνοούν τον ανταγωνισμό, κάτι που πιθανόν να συμβεί μέσα στο καλοκαίρι, σύμφωνα πάντα με τις πηγές. 

Αντίστοιχα, στην Ε.Ε., όπου η Google βρίσκεται αντιμέτωπη με ακόμη μία έρευνα για τις διαδικτυακές της διαφημίσεις, η εταιρεία έκανε μία προσφορά να διευθετήσει την υπόθεση που αφορά παραβίαση της αντιμονοπωλιακής συμπεριφοράς στο YouTube. Στο πλαίσιο της προσφοράς της, η Google θα επιτρέπει σε ανταγωνιστές της να πωλούν απευθείας διαφημίσεις στην υπηρεσία video. Προς το παρόν, ο μοναδικός τρόπος να αγοράζεις διαφημίσεις στο YouTube είναι μέσω της χρήσης των διαφημιστικών εργαλείων της Google. 

 

 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από WSJ

 

Διαβάστε επίσης:

Google: Αυτόματη διαγραφή των στοιχείων γεωεντοπισμού χρηστών της που πηγαίνουν για άμβλωση

Big Tech: «Εγκλωβισμένες» στις ενεργειακές πολιτικές της Ευρώπης

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News