Business & Finance Τετάρτη 6/07/2022, 16:45
BUSINESS & FINANCE

Συνέντευξη για δουλειά: Πώς θα ξεχωρίσετε αμέσως

Συνέντευξη για δουλειά: Πώς θα ξεχωρίσετε αμέσως

Έχοντας εμπειρία από χιλιάδες υποψηφίους, οι οποίοι πέρασαν από την ίδια προκειμένου να διασφαλίσουν μία θέση στην IBM, η Nickle LaMoreaux, υπεύθυνη του τμήματος ανθρωπίνου δυναμικού της εταιρείας ξεχωρίζει ένα συγκεκριμένο άτομο που την εντυπωσίασε αμέσως.

Η LaMoreaux μοιράζεται την εμπειρία της στο CNBC, ανακαλώντας ότι η συνέντευξη του υποψηφίου πραγματοποιήθηκε αμέσως πριν την δημοσίευση των ετήσιων οικονομικών αποτελεσμάτων της IBM. Παρότι το άτομο αυτό είχε κατάλληλο προφίλ και ήταν καλά προετοιμασμένο για την συνάντηση, η αρμόδια επιτροπή για τις προσλήψεις εξακολουθούσε να εξετάζει αρκετούς υποψηφίους.

Λίγες ώρες αφότου τα αποτελέσματα ήρθαν στην δημοσιότητα, η ίδια έλαβε ένα email, το οποίο και έδωσε στον υποψήφιο το καθοριστικό προβάδισμα έναντι των υπολοίπων:

«Μου έστειλε ένα σημείωμα με τα τέσσερα βασικά συμπεράσματα για την ΙΒΜ που προέκυπταν μέσω των οικονομικών αποτελεσμάτων από την σκοπιά ενός εξωτερικού παρατηρητή, δένοντας τις παλαιότερες εμπειρίες του και ρωτώντας για τις διάφορες τεχνολογίες που παρείχαμε τότε», ανακαλεί η LaMoreaux. «Εντυπωσιάστηκα αμέσως», σημειώνει και τονίζει ότι ο υποψήφιος πήρε την θέση.

Τακτική

Βέβαια, παραδέχεται η ίδια, δεν θα είναι διαθέσιμες οι ίδιες ακριβώς συνθήκες σε άτομα που κάνουν αίτηση για μία δουλειά. Ωστόσο, οι υποψήφιοι μπορούν κατά τον ίδιο περίπου τρόπο να αυξήσουν τις πιθανότητες πρόσληψής τους, δρώντας εκ των προτέρων και στέλνοντας παραδείγματα της δουλειάς τους στα άτομα που είναι υπεύθυνα για τις προσλήψεις.

Επίσης, σύμφωνα με την LaMoreaux, ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί όταν κανείς συνδέει τα παραδείγματα από την δουλειά του με κάποιο πρότζεκτ πάνω στο οποίο δουλεύει αυτή την περίοδο η εταιρεία ή με κάποιον στόχο που ανέφερε ο υπεύθυνος. «Πρόκειται για ένα σημαντικό στοιχείο που μπορεί να αποδείξει ότι είστε η καλύτερη επιλογή για την δουλειά», τονίζει η ίδια.

Παράλληλα, σημειώνει ότι ένας ακόμη καλός τρόπος να αφήσει κανείς καλή εντύπωση είναι να ρωτήσει πώς η εταιρεία σκοπεύει να διατηρήσει το κύρος της και πώς δουλεύουν οι επικεφαλής, ώστε να βελτιώσουν συγκεκριμένες πτυχές της επιχείρησης.

«Λατρεύω να δέχομαι ερωτήσεις που διεισδύουν στην οργάνωσή μας. Για παράδειγμα ένας υποψήφιος με ρώτησε: Λέτε ότι η IBM δίνει προτεραιότητα στην διαφάνεια και την ποικιλομορφία. Μπορείτε να μου δώσετε ένα παράδειγμα για το πώς η εταιρεία κινείται προς αυτή την κατεύθυνση;», ανακαλεί η ίδια.

Επίσης, μπορεί κανείς να ρωτήσει τον υπεύθυνο εάν γίνεται να μιλήσει με δύο νέα άτομα στην ομάδα, προτείνει η ίδια. Τέτοιου είδους συζητήσεις θα σας βοηθήσουν να αξιολογήσετε καλύτερα τον ρόλο και την εταιρεία, ενώ παράλληλα το αίτημα δείχνει ότι ενδιαφέρεστε πολύ και είστε διατεθειμένοι να μάθετε τα μέσα και τα έξω της επιχείρησης, σημειώνει η LaMoreaux.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Jim Cramer: Τι πρέπει να κάνει ένας 20άρης για να γίνει εκατομμυριούχος

Είστε αρκετά έξυπνοι για να δουλέψετε για τον Elon Musk; Απαντήστε αυτή την ερώτηση

5 τρόποι για να είστε πιο χαρούμενοι στη δουλειά

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News