Business & Finance Δευτέρα 4/07/2022, 18:11
BUSINESS & FINANCE

Η νεότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος: Η περιουσία της Rihanna δεν χτίστηκε από τη μουσική

Η νεότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος: Η περιουσία της Rihanna δεν χτίστηκε από τη μουσική

Επιτυχημένη επιχειρηματίας, γνωστή τραγουδίστρια παγκοσμίως και η μοναδική αυτοδημιούργητη γυναίκα δισεκατομμυριούχος κάτω των 40 ετών. Ο λόγος για την Rihanna, η οποία με περιουσία 1,4 δισ. δολαρίων συμπεριελήφθη για τρίτη χρονιά στην λίστα του Forbes με τις πλουσιότερες αυτοδημιούργητες γυναίκες.

Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι το μεγαλύτερο μερίδιο της περιουσίας της προέκυψε όχι από την εξαιρετικά επιτυχημένη καριέρα της στην μουσική, αλλά χάρη στην δική της σειρά καλλυντικών Fenty Beauty. Σύμφωνα με στοιχεία του Forbes, η Fenty Beauty κατέγραψε έσοδα ύψους τουλάχιστον 550 εκατ. δολαρίων το 2020. Συνιδιοκτήτης της Fenty μαζί με την Rihanna είναι η LVMH (με μερίδιο 50% στην εταιρεία), ο μεγαλύτερος οίκος προϊόντων πολυτελείας στον κόσμο.

Παράλληλα, όμως, στην ενίσχυση της περιουσία της έχουν συμβάλει σημαντικά και δύο ακόμη εταιρείες στον κλάδο του λιανεμπορίου: η Fenty Skin και η Savage X Fenty. Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg μάλιστα, η δεύτερη εξέταζε πριν από μερικούς μήνες το ενδεχόμενο να εισηχθεί στο χρηματιστήριο με IPO αξίας 3 δισ. δολαρίων. Η Rihanna κατέχει το 30% της Fenty Skin.

Το όραμα

Τα νούμερα είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Παρόλα αυτά, η Rihanna έχει υποστηρίξει επανειλημμένως ότι δεν εστιάζει στις αποτιμήσεις και τους επαίνους. Το 2019 είχε δηλώσει στο περιοδικό T Magazine των New York Times ότι δεν θα σταματήσει να δουλεύει μόνο επειδή έχει κάνει μεγάλη περιουσία, αφού αυτό δεν ήταν ποτέ στις βασικές της επιδιώξεις.

Επίσης, η ίδια είχε δηλώσει ότι θέλει να διοχετεύσει τα χρήματα σε σκοπούς που έχουν κάποιο νόημα: «Τα χρήματα δεν είναι για εμένα, είναι πάντοτε η σκέψη ότι μπορώ να βοηθήσω κάποιον άλλο. Ο κόσμος μπορεί πραγματικά να σε κάνει να πιστέψεις ότι τα λάθος πράγματα έχουν προτεραιότητα και να σε κάνει να χάσεις το βασικό στόχο της ζωής, τι σημαίνει να είσαι ζωντανός», είχε πει η ίδια στο αμερικανικό περιοδικό

Φιλανθρωπικό έργο

Το 2012, η Rihanna ίδρυσε ένα φιλανθρωπικό ταμείο, το Clara Lionel Foundation (CLF), το οποίο έχει στόχο «να στηρίζει και να χρηματοδοτεί πρωτοβουλίες πρωτοποριακής εκπαίδευσης και κλιματικής ανθεκτικότητας», όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα του.

Σε μία από τις πρώτες πρωτοβουλίες, περίπου ένα χρόνο μετά την ίδρυση του ταμείου, συγκέντρωσε 60 εκατ. δολάρια για γυναίκες και παιδιά που έχουν HIV/AIDS. Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν μέσω πωλήσεων ενός κραγιόν που δημιούργησε η Rihanna σε συνεργασία με την MAC. Επίσης, αυτό τον Ιανουάριο, το CLF συνεργάστηκε με τον συνιδριτή της Twitter Jack Dorsey για την πρωτοβουλία #SmartSmall, η οποία διοχέτευσε 15 εκατ. δολάρια σε 18 ομάδες κλιματικής δικαιοσύνης.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Forbes, CNBC

Διαβάστε επίσης:

Μόνο οκτώ διασημότητες του Χόλιγουντ είναι δισεκατομμυριούχοι – Η λίστα

Από τη φάρμα στο Forbes: Η ιστορία της πλουσιότερης αυτοδημιούργητης γυναίκας

Άφραγκη, χωρίς δουλειά και με ένα μωρό: Η μαγική ιστορία μιας δισεκατομμυριούχου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News