Business & Finance Τετάρτη 23/12/2020, 15:25
BUSINESS & FINANCE

ΟΕΕ: Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά της τροπολογίας για τα κολλέγια

ΟΕΕ: Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά της τροπολογίας για τα κολλέγια

Την «απαράδεκτη μεθόδευση της κυβέρνησης και της υπουργού Παιδείας να καταθέσει εκπρόθεσμη τροπολογία και να νομοθετήσει στην κυριολεξία ‘νύχτα’ την εγγραφή των αποφοίτων κολλεγίων, εντός τριάντα ημερών, στους επιστημονικούς φορείς» καταγγέλλουν η κεντρική διοίκηση και η συνέλευση των αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το ΟΕΕ αποφάσισε «να προσφύγει νομικά ενώπιον κάθε δικαστικής αρχής, ώστε να ακυρωθεί εν τοις πράγμασι η νομοθετική ρύθμιση και να μην προχωρήσει η εγγραφή αποφοίτων με τη συγκεκριμένη διάτρητη διαδικασία».

Το Επιμελητήριο γνωστοποιεί πως θα πορευτεί σε κοινή δράση με τους άλλους επιστημονικούς φορείς για την ανατροπή της ρύθμισης και την κατάθεση κοινής πρότασης για μια νέα ποιοτική και αδιάβλητη διαδικασία αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων.

Αναφέρει ακόμη πως θα συντονίσει τη δράση του με τα οικονομικά Πανεπιστήμια και πανεπιστημιακά τμήματα της χώρας και πως θα ενημερώσει «με επάρκεια και ακρίβεια την κοινή γνώμη και τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου για τους ψευδείς ισχυρισμούς της Υπουργού ότι πρόκειται για οδηγία της Ε.Ε.».

Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος ζητεί τέλος την άμεση κατάργηση από την κυβέρνηση της επίμαχης νομοθετικής ρύθμισης, η οποία – όπως επισημαίνει – «κατατέθηκε από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, εν κρυπτώ χωρίς να έχει προηγηθεί κανένας διάλογος με τους επιστημονικούς φορείς και την ακαδημαϊκή κοινότητα».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News