Business & Finance Σάββατο 2/07/2022, 07:41
ΒUSINESS & FINANCE

Startups: Έρχονται δύσκολοι καιροί μετά την ιστορική πτώση των μετοχών

Startups: Έρχονται δύσκολοι καιροί μετά την ιστορική πτώση των μετοχών

Oι επενδυτές θα πρέπει να αρχίσουν να προετοιμάζονται ότι η ιστορική πτώση στην χρηματιστηριακή αγορά θα αρχίσει να έχει αντίκτυπο και στις startups τα επόμενα δύο τρίμηνα, προειδοποίησε η εταίρος Gathy Gao της Sapphire Ventures. 

«Αναμένεται δύσκολη περίοδο για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις. Δεν γνωρίζω εάν αυτό θα διαρκέσει ένα τρίμηνο, δύο, τρία ή τέσσερα ή και περισσότερο. Το μήνυμα προς όλους είναι να προετοιμαστούν για το μέλλον», είπε χαρακτηριστικά στην τηλεόραση του Bloomberg. 

O S&P 500 παρουσίασε την χειρότερη επίδοση πρώτου εξαμήνου σε διάρκεια 52 ετών, εν μέσω του επίμενα υψηλού πληθωρισμού και των ανησυχιών για ύφεση. Οι εταιρείες στην αγορά ιδιωτικού κεφαλαίου έχουν ήδη νοιώσει τη δυσπραγία αυτή στην αγορά, όμως αυτό θα αρχίσει να αποτυπώνεται και στις νεοσύστατες επιχειρήσεις, ανέφερε η Gao, επικαλούμενη ως παράδειγμα τις επιχειρήσεις από τον χώρο του fintech, Κlarna Bank και Instacart. 

H Sapphire, στις επενδύσεις της οποίας συμπεριλαμβάνονται οι Fitbit και 23andMe, διαχειρίζεται κεφάλαια άνω των 10 δισ.δολαρίων.

«Το σκηνικό είναι λίγο παγωμένο αυτή τη στιγμή γιατί, από τη μια πλευρά, πολλές εταιρείες συγκέντρωσαν πολλά χρήματα το 2021 – και ενδεχομένως να έχουν επάρκεια κεφαλαίου για 30 ακόμη μήνες», είπε η Γκάο. «Από την άλλη πλευρά, οι επενδυτές δεν γνωρίζουν ακόμη σε ποιο ακριβώς επίπεδο θα διαμορφωθούν οι αποτιμήσεις».

Δίνεται ωστόσο η ευκαιρία στις εταιρείες να επαναξιολογήσουν «τι πραγματικά αξίζουν και να προετοιμαστούν για τους μελλοντικούς γύρους χρηματοδότησης που ενδεχομένως να χρειαστούν», είπε.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News